Kino filmo "Ben Hur" kadras

Nepaisant sėkmingų kino industrijai metų ir rekordus viršijančių aukštumų, kai kurios 2016 metų kino premjeros bus prisimintos ir kaip nuostolių atnešę įvykiai tokiems filmų kūrėjams kaip Stivenas Spielbiergas ir Angas Lee. Populiariuose filmuose taip pat nepasisekė ir labai garsiems aktoriams, tokiems kaip Bradui Pitui ar Willui Smitui. Taigi paskaičiuokim…

„Ben Huras“

Iš Rusijos kilusio filmo kūrėjo Timuro Bekmambetovo bibline epine poema besiremiantis „Ben Huras“ atgavo tik 26,4 mln.dolerių iš kino tearų bilietų kasų nuo rugpjūtį išleistos kino premjeros. Kitavertus, iš nacionalinių bilietų kasų buvo pelnyta 64,7 mln.dolerių, taigi iš viso šis filmas atgavo 94,1 mln. dolerių. Liūdniausia šiems filmo kūrėjams yra tai, jog pats filmo kūrimas ir išlaidos išleistos produkcijos metu siekė 110 mln. dolerių, taigi bilietų kasų ekspertų nuomone, šis filmas buvo didžiausias pralaimėtojas 2016-aisiais metais. MGM ir kitos kompanijos iš pat pradžių parėmė šį filmą daugiau nei 80% jų biudžeto, tikėdamasi, jog filmas atneš dvigubą pelną. Paramount kompanija, kuri išgarsino šį filma, patyrė 13 mln. dolerių nuostolį. Dalis pinigų, pelnyta iš kino teatrų kasų padengė 43%.

„BFG:Didysis Gerulis Milžinas“

Stivenas Spielbergas – pripažintas kino kūrėjas, dažnai gaminantis filmus paremtais klasiškų vaikų knygų istorijomis, patyrė vieną iš skaudžiausių pralaimėjimų piniginiu atžvilgiu. Liepos 4-ąją dieną filmas uždirbo 55,8 mln.dolerių vidaus bilietų kasose ir 178 mln.dolerių visose pasaulio bilietų kasose, tačiau prieš tai prireikė 140 mln.dolerių filmo išleidimui ir jo išgarsinimui. „Didysis Gerulis Milžinas“ padarė nuo 90-100 mln. dolerių nuostolį Disney, Amblin Entertainment ir Participant Media kompanijoms. Dalis pinigų, pelnyta iš kino teatrų kasų padengė 64%.

„Egipto Dievai“

Lionsgate kompanijos išleidusios senovės fantazijų epo filmą, kuris visiškai nusivažiavo nuo bėgių, nors buvo išleistas vasario mėnesį. Brangus 140 mln.dolerių pareikalavęs filmas uždirbo 31,1 mln. dolerių iš vidaus kino teatrų bilietų kasų ir 119 mln. dolerių iš nacionalinių bilieto kasų, tai reiškia, jog bendrai jis uždirbo vos 150,7 mln.dolerių. Egipto Dievai manoma prarado labai daug – apie 90 mln.dolerių, tačiau kompanijos Lionsgate nuostoliai yra labai sušvelninti, nes ši kompanija neskyrė labai daug pinigų filmo marketingui ir jo išgarsinimui, visai kitaip nei kitos šešios Holivudo kompanijos. Dalis pinigų, pelnyta iš kino teatrų kasų padengė 53%.

„Medžiotojas ir Ledo Karalienė“

Filmo, kuriame snieguolės vaidmenyje buvo įsikūnijusi Kristen Stewart, tęsinys „Medžiotojas ir Ledo Karalienė“ sulaukė tokių magiškų burtų, kurie atnešė didelių nuostolių filmo kūrėjams. Filmas buvo išleistas Balandžio pabaigoje, tačiau jis nesulaukė didelio pripažinimo, kokio buvo tikėtąsi. Filmas, kuriame išvydome Chrisą Hemsworthą kaip didijį medžiotoją ir jo priešus tokius kaip Charlize Theron, Jessica Chastain ar Emily Blunt, papildė savo biudžetą 164,6 mln.dolerių, nepaisant to, jog išlaidos siekė 115 mln. dolerių, tam,kad filmas būtų išpopuliarintas. Kino bilietų kasų ekspertai sako, jog filmas jiems uždirbo 75 mln.dolerių pelno. Pirmasis filmas – „Snieguolė ir Medžiotojas“ uždirbo 396,6 mln. dolerių 2012-aisiais metais. Dalis pinigų, pelnyta iš kino teatrų kasų padengė 71%.

„Sąjungininkai“

Kūrėjo Roberto Zemeckio filmas apie Antrojo pasaulinio karo šnipus buvo vienas didžiausių pralaimėjimų Paramount kompanijai 2016-aisiais metais, tai siekė 75-90 mln.dolerių nuostolį. Padėkos dienos proga išleista premjera, kainavusi 85mln. dolerių filmo pastatymui, yra didelis nusivylimas, išskyrus tai, jog vien Šiaurės Amerika uždirbo kuklią sumą – 39,3mln. dolerių. Žinios ne ką geresnės ir anapus vandenyno, kur filmas „Sąjungininkai“ uždirbo 80,3 mln.dolerių. Ko gero, Brado Pito skyrybos su Angelina Jolie ir viso šio reikalo viešumas nepadėjo užkariauti didesnių pasiekimų. Dalis pinigų, pelnyta iš kino teatrų kasų padengė 47%.

„Svarbiausios Valandos“

Gegužės mėnesį, Disney kompanijos pirmininkas Bobas Igleris pasakė investuotojams paskirti 75mln. dolerių filmo „Svarbiausios Valandos“ išpopuliarinimui. Jungtinių Valstijų pakrantės apsaugos istorinė drama, išleista Sausio mėnesį, kainavo 80mln. dolerių, tačiau uždirbo 52,1 mln.dolerių iš viso pasaulio kino bilietų kasų įskaitant ir 25,6 mln.dolerių iš vidaus kino teatrų bilietų kasų. Tai labai retas paskelbimas, tačiau paprastai konkretaus filmo praradimas gali būti absorbuojamas. Dalis pinigų, pelnyta iš kino teatrų kasų padengė 33%.

„Liepsnojantis Horizontas“

Reiktų dėkoti mokęsčių lengvatoms, jog Peterio Bergo tikrojo gyvenimo katastrofas demontruojančiam filmas kainavo apie 110-120 mln.dolerių, be mokęsčių lengvatų jis būtų kainavęs 156 mln. dolerių. Tačiau filmas, kuriame pagrindinis vaidmuo atiteko Markui Wahlbergui, vistiek tapo didžiule nesėkme. Filmas buvo išleistas Rugsėjo mėnesį, uždirbantis 61,4 mln.dolerių iš vidaus kino bilietų kasų ir 118,7 mln.dolerių iš viso pasaulio kino bilietų kasų. Sudėjus visas išlaidas, nuostolis siekia 60 mln. dolerių, nors Lionsgate kompanija paskaičiavo, kad nuotolis turėjo siekti tik 31 mln.dolerių. Dalis pinigų, pelnyta iš kino teatrų kasų padengė 54%.

„Vėžliukai Ninzės: Šešėlių Įkaitai“

„Vėžliukai Ninzės: Šešėlių Įkaitai“ filmas šlubuodamas pasiekė 82,1 mln.dolerių iš vidaus ir 245 mln.dolerių iš viso pasaulio kino teatrų bilietų kasų pelną. Šie skaičiai yra tik pusė to, ką kūrėjai pelnė su pirmąja šio filmo dalimi 2014-aisiais metais, tuomet jie pasiekė 493,3 mln.dolerių pelną. Birželį pasirodžiusi premjera, kainavo 135 mln.dolerių tam, jog išvystume šį filmą dar prieš vasaros įkarštį, kitavertus, Paramount kompanija patyrė 75 mln.dolerių nuostolį populiarindama šį filmą. Dalis pinigų, pelnyta iš kino teatrų kasų padengė 64%.

„Vaiduoklių medžiotojai“

Klasiškos komedijos perdarymas, kuriame dominuoja moteriškos lyties atstovės, pasiekė 229 mln.dolerių pasaulinio pelno ir 144 mln.dolerių produkcijos biudžeto. Sony kompanija yra pasakiusi, jog prireiktų 300 mln.dolerių nuostolio, jog šio filmo kūrėjai patirtų tikrą lūžį. Nuostoliai siekė 70 mln, nors Sony kompanija galvojo, kad sieks tik 50 mln.dolerių dėl skirtingų kompanijų pasirinkimo, įtraukiant Village Roadshow kompaniją, filmo populiarinimo garsinimui. Dalis pinigų, pelnyta iš kino teatrų kasų padengė 80%.

„Alisa Veidrodžių Karalystėje“

2010-ųjų metų pavasarį, Disney kompanijos ir filmo kūrėjo Timo Burtono filmas „ Alisa Stebuklų Šalyje“ pelnė neišpasakytą pelną – 1,025 mlrd. dolerių. Šio filmo tęsinys, „Alisa Veidrodžių Karalystėje“, buvo taip pat galinga bomba, siekianti 299,4 mln.dolerių pelno po gegužę išleistos premjeros. (Johnny Deppas ir Mia Wasikowska sugrįžo filmuotis filmo tęsinyje, o Burtonas nesugrįžo). 170 mln.dolerių – iš kurių mažiausiai 70 mln. dolerių prarado Disney kompanija – tai buvo toks tęsinys, kuris lyg virusas, nori tęstis toliau ir toliau. Dalis pinigų, pelnyta iš kino teatrų kasų padengė 88%.

Taip pat skaitykite: TOP 10 blogiausių 2016-jų metų filmų!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: