Filmo "The Lone Ranger" plakatas

Turbūt visi kinu besidomintys galėtų pasakyti kokie yra bent jau keli patys pelningiausi kino filmai. Kur kas mažiau dėmesio tenka tiems, kurie buvo nuostolingi.

Savaime suprantama, kad tai visai ne be priežasties. Ar tai būtų pernelyg didelis biudžetas, kuris neturėjo šansų atsipirkti, ar tiesiog prasta filmo idėja ir jos įgyvendinimas, KaunoZinios.lt kviečia skaitytoją susipažinti su 10 filmų, kurie komerciškai buvo patys nesėkmingiausi.

10. Vienišas reindžeris / The Lone Ranger (2013) – 95,000,000 JAV dolerių nuostoliai

2013-ųjų vesterne buvo suburta tikra svajonių komanda. Goras Verbinskis, Džeris Brukhaimeris ir Džonis Depas. Trys žmonės, padarę „Karibų Piratų“ filmų serija tokia komerciškai sėkminga. Panašios prognozės buvo skelbiamos ir prieš pasirodant „Vienišam reindžeriui“. Tiesa, jos kartais ir nepasiteisina. Filmavimas susidūrė su problemomis, jo kaštai smarkiai išaugo, o „Vienišas reindžeris“ vos nebuvo nutrauktas dar jo nenufilmavus. Pasirodęs kino teatruose filmas netruko būti kritikų sumaišytas su žemėmis, o žiūrovų nušvilptas. Vienintelis paminėjimo vertas dalykas yra tai, kad filmas vis dėlto susilaukė dviejų oskaro nominacijų – už vaizdo efektus bei už geriausią grimą ir šukuosenas.

9. Superbombonešis: naikinti viską / Stealth (2005) – 96,000,000 JAV dolerių nuostoliai

Prieš pasirodant šis filmas buvo vadintas „Asų“ atitikmeniu mokslinėje fantastikoje. Filme pagrindinius vaidmenis atliko tokios kylančios žvaigždės kaip Džeimi Foksas, Džošas Lukasas ir Džesika Byl. Jį režisavo „Greiti ir įsiutę“ frančizės kūrėjas Robas Kohenas. Visi požymiai rodė, kad tai turėtų būti solidus veiksmo filmas. Nesusidūręs su jokiomis didesnėmis problemomis filmavimo metu, be jokių paaiškinimų šis filmas visiškai žlugo vos pasirodęs kino teatruose. Bilietų kasose jį gerokai pranoko tokie filmai, kaip „Slėpkit pamerges!“ ar „Padangių gimnazija“, o jis pats „Columbia Pictures“ studijai atnešė 96 milijonų JAV dolerių nuostolį.

8. Pluto Nešo nuotykiai / The Adventures of Pluto Nash (2002) – 96,000,000 JAV dolerių nuostoliai

Edis Merfis kitados buvo sėkmės sinonimas. Tokie filmai, kaip „Beverli Hilso policininkas“, „Išprotėjęs profesorius“ ar „Daktaras Dolitlis“ yra tai, su kuo mes linkę aktorių sieti. Tačiau filmas pasirodęs 2002-aisias viską apvertė aukštyn kojomis. „Pluto Nešo nuotykiai“ tapo visiška katastrofa – tiek scenarijus, tiek vaizdo efektai, tiek vaidyba, tiek ir juokeliai filme. Viskas buvo blogai. Vienintelis įdomus dalykas apie šį filmą – kaip tokia mokslinės fantastikos komedija galėjo taip brangiai atsieiti jos kūrėjams?

7. 47 roninai / 47 Ronin (2013) – 97,000,000 JAV dolerių nuostoliai

Ne visi Kianu Rivso filmai gali būti tokie komerciškai sėkmingi, kaip antai „Matrica“. 2013-aisiais pasirodžiusi drama „47 roninai“ pasakoja istoriją apie būrį samurajų 18-ame amžiuje. Nors tikėtasi daug, filmas tapo dar vienu tikru nusivylimu. Nors kuriant buvo panaudotas milžiniškas 220 milijonų JAV dolerių biudžetas, nuo fiasko jis apsaugoti nesugebėjo. Pateikiama skirtinga informacija apie filmo nuostolius svyruoja nuo 97 iki net 150 milijonų.

6. Titanas po Žemės žūties / Titan After Earth (2000) – 100,000,000 JAV dolerių nuostoliai

Prie šio filmo dirbo gausybė talento. Režisieriai Donas Blutas ir Garis Goldmanas. Filmą įgarsino Metas Deimonas, Driu Berimor, Bilas Pulmanas. Ir vis dėlto, tai yra filmas, uždaręs „Fox Animation Studios“. Studija po nesėkmingo jo debiuto atsitiesti nebesugebėjo ir buvo priversta paskelbti bankrotą. Ne skambios pavardės, o būtent šis faktas geriausiai apibūdina 2000-aisiais pasirodžiusį „Titanas po Žemės Žūties“.

5. Marsui reikia mamos / Mars Needs Moms (2011) – 100,000,000 JAV dolerių nuostoliai

Dar vienas pavyzdys, kaip nereikia kurti animacijos. Žiūrint filmo pristatymą gali atrodyti, kad tai užmirštas devyniasdešimtųjų ar dutūkstantųjų metų kūrinys. Jame naudojama animacija būtent taip ir atrodo – naujųjų technologijų nepalytėta. Vis dėlto, filmas pasirodė jau 2011-aisias ir yra vadinamas ne tik pačia didžiausia „Disney“ klaida, bet ir viena didžiausių komercinių šio dešimtmečio nesėkmių.

4. Monstrų ratai / Monster Trucks (2016) – 109,000,000 JAV dolerių nuostoliai

Tai filmas, kurio dauguma nė nespėjo pastebėti. Pasirodęs 2016-aisiais, bilietų kasose filmas visame pasaulyje uždirbo apie 64 milijonus JAV dolerių, kai tuo tarpu jo biudžetą sudarė 125. Kūrinys nenusisekė dėl savo nevykusios idėjos ir prasto scenarijaus. Filme pasakojama apie moksleivį, kuris aptinka pabaisą, gyvenančią mašinoje. Visas filmas aplink tai ir kuriamas. Filmavimo metu išaugus visiems kaštams, dar prieš „Monstrų ratams“ pasirodant, studija jau buvo paskelbusi, jog tikisi, kad šis filmas vis dėlto bus nuostolingas.

3. Karalius Artūras: kalavijo legenda / King Arthur: Legend of the Sword (2017) – 115,000,000 JAV dolerių nuostoliai

Gajų Ričį dauguma prisimename dėka tokių puikių filmų, kaip „Lok, stauk arba šauk“, „Vagišiai“ ar „Šerlokas Holmsas“. Vis dėlto naujausias jo darbas „Karalius Artūras: kalavijo legenda“ tapo visišku nusivylimu. Net iki tol labai reklamuotas buvusio futbolininko Deivido Bekhemo epizodinis pasirodymas negarantavo filmui sėkmės. Blogi atsiliepimai apie filmą ir didelė jo kūrimo kaina toli gražu neišėjo į gera, o filmas, deja, bet neatsipirko.

2. Džonas Karteris / John Carter (2012) – 122,000,000 JAV dolerių nuostoliai

„Disney“ po nelabai gerai pasirodžiusių filmų „Persijos princas: laiko smiltys“ ir „Burtininko mokinys“, užsimojo didžiausiam iki tol savo projektui, kurį pavadino „Džonas Karteris“. Surinkę milžinišką 260 milijonų JAV dolerių biudžetą, filmo kūrėjai tikėjosi priblokšti kino industriją. O gavosi visiškas šnipštas – nei žiūrovai, nei kritikai filmu patenkinti neliko. Net ir iš Marso planetos, kurioje vyksta filmo veiksmas, buvo išsityčiota, nes pastaroji filme absoliučiai neatitiko realybės. Kartais skelbiama, kad šio filmo nuostoliai galėjo siekti daugiau negu buvo nurodyta oficialiai – net iki 200 milijonų JAV dolerių. Tiesa ta, kad tiesos turbūt taip ir nesužinosime.

1. Sinbadas: septynių jūrų legenda / Sinbad: Legend of the Seven Seas (2003) – 125,000,000 JAV dolerių nuostoliai

Nors tokie „DreamWorks Animation“ studijos kurti ir tęstinumą išlaikę darbai, kaip „Šrekas“, „Madagaskaras“ ar „Kung Fu panda“ studijai atnešė milijardais skaičiuojamą pelną, tačiau būtent sąrašo viršūnėje patogiai įsitaisė kitas jų kūrinys – „Sinbadas: septynių jūrų legenda“. Filmo biudžetą sudarė 60 milijonų dolerių, o tuo tarpu nuostoliai vertinami kaip dvigubai didesni. Filmo neišgelbėjo ir veikėjus įgarsinę Bredas Pitas ir Mišel Faifer. Prie didžiausios nesėkmės kino istorijoje turbūt vertėtų paminėti ir tai, kad tuo pat metu kino teatruose buvo pradėtas rodyti „Žuviukas Nemo“, savo populiarumu gerokai pranokęs „Sinbadą“.

Taip pat skaitykite: TOP 10 labiausiai nemėgstamų kino filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: