Kino filmo "Star Trek: Beyond" kadras

Jau daugybę metų serijinio filmo „Žvaigždžių kelias“ gerbėjai žinojo, jog lyginiu skaičiumi pažymėti filmai yra patys geriausi, o nelyginiu skaičiumi – tikras šlamštas. Visa tai prasidėjo nuo pirmojo filmo išleidimo 1979 metais – „Žvaigždžių kelias: pilnametražis filmas“ toliau žengė „Žvaigždžių kelias: Sumišimas“, kuris buvo išleistas 1998 metais. Tuomet sekė 2002 metais išleistas filmas „Žvaigždžių kelias: Atpildas“, kuris turėjo lyginį skaičių šalia, tačiau buvo apgailėtinai blogas, tai net padarė didelę grėsmę kitų filmų, žadamų išleisti, populiariumui, taip pat daug nuostolių visai Paramount kompanijai. Taigi, geriausi „Žvaigždžių kelio“ filmai, tiek lyginiai, tiek nelyginiai.

10. „Žvaigždžių kelias III: Spoko paieškos“

Kūrybinga „Žvaigždžių kelio“ kūrėjų komanda susidūrė su šiokiomis dilemomis po didžiulio filmo „Žvaigždžių kelias II: Kano įniršis“ pasisekimo. Ši serija buvo karštesnė už bet kurias kitas, taigi kitų serijų kūrimas reikalavimo daugybės kūrybiškumo ir darbo, kuomet Spokas buvo nužudytas. Laimei, jo karstas nusileido paslaptingoje Genesis planetoje, kur gyvenimas verda neįtikėtinu greičiu. Būtent dėl to buvo lengva grąžinti veikėją Spoką atgal į realybę. Režisierius Leonardas Nimoy buvo pasiruošęs viską pradėti iš naujo ir nukreipti filmą kita tėkme. Deja, bet filme gausu labai neaiškių dalykų ir yra neakivaizdi chronologinė tvarka, vyrauja truputis chaoso. Aktoriaus Christoper Lloyd‘o įkūnytas blogiukas Klingonas pasirodė labai silpnas priešais Kaną, taip pat Spoko vystymasis nuo pats kūdikystės iki suaugusio žmogaus buvo gana nevykęs. Nuvylė ir tai, jog Kirstie Allen nebevaidino Savikos vaidmenio, tad ją turėjo pakeisti nauja aktorė. Allen žymiai geriau vaidino Savikos vaidmenį, nei naujoji aktorė. Tai buvo kiek nevykusi dalis, išleista tarp Kano įniršio ir Kelionės namo „Žvaigdždių kelio“ filmo serijų.

9. Žvaigždžių kelias: Tolyn į Tamsą“

Praėjus septyneriems metams po Nemesis žlugimo, J.J. Abramas atėjo į „Žvaigždžių kelio“ pasaulį ir sukūrė viską nuo pradžių, kuomet Kirkas ir Spokas buvo dar jauni ir gražūs. Kuomet atėjo metas kurti dar vieną tęsinį, komanda nenorėjo tiesiog perdaryti Kano įniršio ar kitos serijos ir sukurti naujo filmo tęsinio. Komanda atrado kompromisą ir filme nuspręndė įterpti Kano mūšį, tačiau visa tai nuslėpė nuo reklaminio periodo, rodant filmo anonsą. Būtina paminėti tai, jog visa ši informacija nutękėjo ir gerbėjai liko nusivylę. Iš pradžių tai buvo J.J.Abramo sprendimas, būtent dėl to jis labiausiai gailisi: „ Aš tikrai galiu manyti, jog visa tai buvo galima išlaikyti tyliai, tačiau tai turėjo būti bandymas lyg apgauti gerbėjus, o ne nutękinti visą informaciją, manau, jog mums būtų pavykę, tačiau yra kaip yra.“ Taigi „Žvaigždžių kelias: Tolyn į Tamsą“ buvo mažiausiai gerbėjų mylimas ir lauktas filmas. Taipogi, niekas geriau už Ricardo Montalbaną negalėjo suvaidinti Kano vaidmens.

8.“Žvaigžių kelias VII: Kartos“

Kapitonas Pikardas su erdvėlaiviu gavo progą susitikti su Leonardu McCoy,Skotu ir net pačiu Spoku septintoje “Žvaigžių kelias VII: Kartos“ dalyje. Verta paminėti tai, jog galimybės susitikti su James Tiberius Kirku jie neturėjo. Tai neįvyko todėl, nes kūrėjai norėjo palikti svarbiausių filme žmonių susitikimą sekančiai „Žvaigždžių karai: Kitos Kartos“ filmo tęsiniui. Kirkas ir Pikardas filme susivienija mūšiui dėl bepročio pašalinimo, kuris nori sunaikinti planetą, kad gautų amžinąjį palaimos pasaulį. Galiausiai jie sustabdė pamišėlį, tačiau tai kainavo kapitono Kirko gyvybę. Šiame filme gausu gražių ir gerų siužetų, tačiau apibendrinant visą filmą, jame trūko daugiau veiksmo ir logikos. Taip pat kūrėjai galėjo sugalvoti žymiai geresnę mirtį kapitonui Kirkui. Šis filmas buvo kažkas panašaus į „Žvaigždžių Kelias: pilnametražis filmas“, taigi, visa tai pamokė kūrėjų komandą, ko geriau nedaryti kuriant kitas serijas.

7. „Žvaigždžių kelias“

Kas nutiktų verslui, jei jis pradėtų linkti į neigiamą pusę? Žiūrint ankstesnių laikų akimis, Holivudas tiesiog leistų tam verslui numirti ar pradėtų verstis kažkuo kitu. Tačiau šiomis dienomis, niekas, kas buvo labai populiaru senais laikais, nelieka pamiršta. Visi seni dalykai yra tiesiog perdirbami į naujesnius, kažkas panašaus į Genesis planetą filme „Žvaigždžių kelias: Spoko“. Režisierius J.J.Abrams ir jo komanda priėmė naują iššūkį 2009-ųjų metų filme „Žvaigždžių kelias“, išsiųsdami veikėją atgal į praeitį pakeisti Starfleet istorijos, sukurdami naują visatą, kurioje susitinka Kirkas, Spokas ir visa jų šutvė, tačiau nuolat kintamoje realybėje. Būtent tai leido kūrėjams kurti unikalius nuotykius, be jokių gerbėjų skundų. Naujoji kapitono Kirko, kurio vaidmuo atiteko Chrise Pine‘ui, įgula – buvo puiki komanda. Šis filmas uždirbo 385mln. dolerių. Visa tai leido toliau kurti šio filmo serijas.

6. „Žvaigždžių Kelias: Judantis Paveikslas“

Originalusis „Žvaigždžių kelio“ televizijos šou 1970-aisiais tapo toks populiarus, jog naujosios šio filmuko serijos buvo ant pačios populiarumo viršūnės, šis serialas turėjo kone daugiausiai gerbėjų. Neseniai buvo svarstyta grąžinti šį šou į naująjį Paramount televizijos kanalą. Tačiau kuomet Paramount uždėjo tam tikrą limitą savo kanalui, „Žvaigdžių Kelio“ serialas pradėjo žūti. Būtent tuo laikotarpiu, „Žvaigždžių karai“ perėjo ant bangos ir tai atrodė pats populiariausias filmas Holivude. Paramount kompanija vėlgi uždegė žalią žviesą „Žvaigždžių keliui“, investuodama didelį biudžetą į tai, tačiau šis scenarijus taip pat nebuvo geras. Kūrėjai, atrodo, pamiršo padaryti akį patraukiantį ir linksmą filmą. Taigi, jeigu kada norėsite užmigti poguliui, tiesiog įsijunkite „Žvaigždžių kelias: pilnametražis filmas“, kaip mat „nulūšite“.

5. „Žvaigdžių kelias į begalybę“

Pirmieji du „Žvaigždžių kelio“ filmai, režisuoti J.J.Abramo, buvo pilni linksmumo ir nuotaikingumo, kitavertus, jų erdvėlaivis niekuomet nenutolo kažkur toliau nei nuo Žemės, nors net penkerius metus jie turėjo užtrukti tyrinėdami neatrastas vietoves galaktikoje. Visa ši susiklosčiusi situacija buvo ištaisyta filme „Žvaigždžių kelias į begalybę“, kur Kirkas kartu su savo komanda atsiduria dar niekada nematytoje planetoje, kurioje jų laivas suskyla į daugybę dalelių. Tuo momentu filmas klostosi labai greitai ir visi įgulos nariai turi susiremti su galingu priešu, kurį vaidina Idris Elba. Kai kurie skundėsi, jog tai labiau priminė veiksmo filmą, tačiau jis uždirbo 338 mln. dolerių ir atvėrė kelią kitam filmo statymui.

4. „Žvaigždžių kelias: Neatrasta Šalis“

Williamo Shatnerio kontraktas su „Žvaigždžių keliu“ garantavo tas pačias galimybes kaip ir Leonardui Nimojui. Po to kai Nimojus režisavo 3 ir 4 „Žvaigždžių kelio“ dalis, Shatneris pareikalavo režisuoti ateinančią kitą dalį. Paramount kompanija neturėjo nieko kito, kaip sutikti su šiuo pasiūlymu. Nors Shetneris surežisavo 5-ąją filmo dalį, tai jam pasisekė labai nesėkmingai. Šis filmas buvo labai nuobodus ir visiškai prarado varomąją jėgą, kurią įgavo 4 filmo dalies metu. Dėkui Dievui, 1991 metais buvo 25-osios „Žvaigždžių kelio“ metinės ir Paramount kompanija pasakė, jog sukurs paskutinįjį atsisveikinimo filmą su originalia įgula. Nikolas Mejeris, Kano Įniršio režierius, buvo sugrąžintas atgal režisuoti galutinę filmo seriją. Filmas vaizduoja Kirką ir McCoy ant šaltojo ateivių kalėjimo planetos tuo pačiu parodoma kaip federacija nori sudaryti taikos sutartį su Kligonsais. Kirkas sugrįžta ir Kartų filmo serijoje, kartu su Skotu ir Čekovu, bet jau seniai yra aišku, jog tai yra senosios šutvės pabaiga.

3. „Žvaigždžių kelias: Pirmasis Kontaktas“

Daugelis Žvaigždžių Kelio fanatikų teigtų, jog Borgas buvo geriausiai pristatytas blogietis dar nuo „Žvaigždių kelias: Kitos Kartos“ filmo serijos. Viename iš geriausių šou epizodų, blogis pagrobė Borgą ir padarė jį vieną iš saviškių. „Žvaigždžių kelias: Pirmasis Kontaktas“ yra būtinas tęsinys, kuriame Borgas grįžta į praeitį suardyti žmonijos pirmojo kontakto su ateiviais. Erdvėlaivis taip pat grįžta į praeitį, tačiau tam, jog išsaugotų ateitį. Istorija šiame filme nuolat keičiasi, tačiau kiekvienas vaidmuo gauna šansą sublizgėti. Tai nuostabus filmas, ir jeigu kūrėjai jo nesugadins, žiūrovai galės išvysti kitą „Žvaigždžių kelias: Kitos Kartos“ filmų seriją.

2. Žvaigdžių kelias II: Kelionė Namo“

Gene Roddenberry turėjo lakių vizijų „Žvaigždžių keliui“ ir niekuomet nepavargdavo jomis dalintis: puiki šutvė grįžta atgal 1963-ųjų Dalasą, tam, jog išvengtų teroro aktų, tačiau Spokas tampa antrasis teroristas šioje žemėje, jog išsaugotų originalią laiko juostą. Filmas, pagal šias vizijas, niekuomet taip ir nebuvo sukurtas, tačiau kuomet atėjo laiko ketvirtąjam Žvaigždžių Kelio filmui, jame buvo galima išvysti grįžimą į 1986-uosius, kur buvo siekiama sugrąžinti keletą banginių atgal į savo laiko juostą, norint išgelbėti planetą nuo priešiškų ateivių zondų. Galbūt viskas skamba labai sunkiai, tačiau tai tebuvo pasiteisinimas, kuomet keli vaidmenys buvo nukelti į 1980-ųjų San Franciską. Šis Žvaigdžių Kelio filmas begalo patiko žiūrovams ir uždirbo 133mln.dolerių. Jis buvo rodomas televizijoje daugybę metų. Joks kitas Žvaigždžių Kelio filmas nebuvo toks linksmas ir šviesus.

1.  “Žvaigdžių karai II: Kano Įniršis“

Po tikros „Žvaigždžių kelias: pilnametražis filmas“ filmo nesekmės, kūrėjų komanda paprastai nuspręndė grąžinti blogiuką iš senojo šou ir paskleisti naujas žiežirbas šiame filme. Filmas prasideda tuo, jog Kanas kartu savo genetinės inžinerijos kariuomene yra nevaisingoje planetoje ir kaltina Kirką už visas jo sukeltas nelaimes ir problemas. Jis pavogia erdvėlaivį ir įgyja didelį pranašiškumą, norėdamas atkeršyti Kirkui, nors jiedu niekuomet nebuvo susigrūmę akis į akį. Galiausiai Kanas miršta, kartu pasiimdamas ir Spoką. Bent jau taip atrodė, iki kol buvo išleistas naujas filmas.

Taip pat skaitykite: TOP 25 geriausi visų laikų mokslinės fantastikos serialai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: