Kino filmo "The Notebook" kadras

Romantiškiausia metų diena – puikus laikas pabūti su mylimu žmogumi, o už lango dar tyliai vaikštant vasariui, vakaras su geru filmu tikrai nebus nuobodus.

Visame pasaulyje žinomos meilės istorijos neabejotinai sukurs romantišką atmosferą. Tad patogiai įsitaisykite ir leiskitės į meilės istorijų sūkurį, kuriame taip norėsis sušukti: „Tegyvuoja meilė!“

1.  „Kasablanka“ („Casablanca“,1942) – Trimis „Oskarais“ apdovanota  kino klasika, kuri sužavės savo režisūra, istorija bei puikiais aktoriais. Filmas nukels į Antrojo pasaulinio karo metus, Kasablankos miestą Maroke, kuriame renkasi šimtai emigrantų iš visos Europos. Vienas jų amerikietis, buvęs laisvės kovotojas Rikas (Humphrey Bogart). Kasablankoje vyriškis populiausios naktinės kavinės savininkas. Vieną dieną Rikas gauna du labai vertingus leidimus išvykti į Lisaboną. Kai nacis majoras Štraseris (Conrad Veidt) atvyksta į Kasablanką, jam pataikaujantis policijos kapitonas daro viską, kad jam įtiktų, todėl sulaiko čekų pogrindžio lyderį Viktorą Laszlo (Paul Henreid). Rikas labai nustemba kai Viktoras atvyksta su Ilsa (Ingrid Bergman), buvusia Riko meile, kuri jį paliko Paryžiuje.Vyriškiui sužinojus, kad Ilsa tam turėjo rimtą priežastį, jie planuoja kartu pabėgti į Lisaboną pasinaudodami leidimais. Ar jiems pavyks išsaugoti Paryžiuje išsiplieskusią meilę?

 2. „Meilės priesaika“ („The vow“,2012) – tai istorija, kurios pagrindinė idėja pasiskolinta iš realaus gyvenimo situacijos apie tikrą, nuoširdžią meilę, kuri nepabijojo sunkumų. Laimingai susituokusi Leo (Channing Tatum) ir Peidž (Rachel McAdams) pora susižeidžia autoavarijoje. Likimas šioje situacijoje negailestingas Peidž, mergina atsiduria komoje. Gydytojai greitai ją atgaivina, tačiau ji nieko neprisimena. Avarijos pasekmės ištrynė pastarųjų penkių metų atmintį, Peidž nepamena nei savo vyro, nei bendrai planuotų svajonių ir kurtų planų. Ji grįžta gyventi pas tėvus, pasinaudodamas šia proga į Peidž gyvenimą įsibrauna ankstesnis jos sužadėtinis, kurį ji buvo atstūmusi už neištikimybę.

Leo nesiruošia taip  pasitraukti ir lengvai pralaimėti. Vaikinas antrą kartą siekia, kad Peidž jį įsimylėtų iš naujo ir prisimintų bendras jų gyvenimo akimirkas. Ar meilė gali dar kartą atgyti?

 3. „Naktys rodantėje“ („Nights in Rodanhte“,2008) – Kas gali būti romantiškiau už poilsį ant pajūrio kranto? Būtent tokios pagrindinės veikėjos Adrianos (Diana Lein) savaitgalio atostogos. Skyrybas išgyvenanti  moteris, susiruošia pailsėti į mažą pajūrio miestelį Rodantę, tikėdamasi praleisti puikų savaitgalį draugės viloje. Išties savaitgalis nuostabus, į pajūrio vilą atvyksta ir gydytojas Polas Flaneris (Richard Gere). Du žmonės susitinka mažame kurortiniame miestelyje ir atranda savyje seniai pamirštus jausmus. „Naktys Rodantėje“ – JAV režisieriaus Džiordžo V. Vulfo romantinė drama pagal to paties pavadinimo Nikolaso Sparkso romaną.

4. „Užrašų knygutė“ („The Notebook“,2004)  – tai puiki meilės istorija, kurią iš senos užrašų knygutės skaito senyvo amžiaus vyriškis Djukas savo sergančiai draugei Elei. Knygelėje aprašyta jaudinanti ir svaiginanti dviejų jaunų žmonių, Elės (Gena Rowlands) ir Nojaus (Tim Ivey) greitai įsiplieskusi meilės istorija. Karnavalo metu susipažinę jaunuoliai pradeda draugauti. Žinoma, čia ne viskas gražu kaip norėtųsi porai tenka išsiskirti. Nojus išeina į karą, o Elei prieš savo norą tenka išvykti į kitą miestą. Po karo mergina paskelbia apie savo sužieduotuves su kareiviu Lonu (Ryan Gosling). Nojui tenka gyventi prisiminimais apie Elę suremontuotame sename jų svajonių name. Kai Elė vietos spaudoje perskaito apie atstatytą seną namą, mergina supranta, kad reikia susitikti su sena savo meile…

5. „Mano vardas Khanas“ („My name is Khan“,2010) – visiškai kitokia indų – amerikiečių kino juosta, kurioje nėra įprastų indiškų šokių. Žinoma, vakarietiškų prieskonių filme galima aptikti. Indijoje gimęs ir augęs musulmonas, autizmu sergantis Rizvanas Khanas (Shah Rukh Khan) paskui brolį išvyksta gyventi į Ameriką. Čia jis sutinka gražią kirpėją ir vienišą mamą Mandirą (Kajol), įsimyli ją ir veda. Gražuolės indės induistės ir autizmu sergančio Rizvano gyvenimas klostosi gražiai, bet po rugsėjo 11-osios tragedijos pasikeitus požiūriui į rytiečius, nužudomas Mandiros sūnus. Moteris kaltina dėl to savo vyrą ir leidžia jam grįžti į jos gyvenimą tik tada, kai Khanas visai Amerikai ir šalies prezidentui pasakys: “Sveiki, aš Khanas ir aš ne teroristas”. Autizmu sergantis vyras apkeliauja kone visą Ameriką, kad tai pasakytų. Filmas parodo nekaltų emigrantų dalią, skatina pamiršti nesantaikas ir primena apie žmogaus gėrį bei meilę.

6. „Žinutė butelyje“ („Message in the bottle“,1999) – Jis – vienišas laivų remontininkas Garetas (Kevin Costner), kuris iki šiol negali susitaikyti su žmonos Katerinos mirtimi. Ji – Teresa (Robin Whright Penn), žurnaliste dirbanti išsiskyrusi moteris. Vieną dieną vaikščiodama paplūdimyje ant kranto randa butelį su laišku. Labai sujaudinta jausmingo laiško turiniu, žurnalistė parodo jį kolegoms iš laikraščio, kuriame jau kitą dieną nežinomo autoriaus laiškas yra išspausdinamas. Netrukus Teresa sužino, kad redakciją pasiekė dar du laiškai, rasti buteliuose, kuriuos greičiausiai parašė tas pats žmogus. Pasiryžusi jį susirasti ir išsiaiškinti šių laiškų tikrąją istoriją, moteris sutinka vienišą laivų remontininką Garetą Bleiką.

7. Klausykis savo širdies“ („Listen to your heart“,2010) –  amerikiečių romantinė drama, kuri pasakoja dviejų žmonių meilės istoriją. Padavėju dirbančiui vaikinui Deniui (Kent Moran) prastai klostosi jo muzikinė karjera, tačiau meilė iš pirmo žvilgsnio merginai Arianai (Alexia Rasmussen ) įkvepia jį kurti. Pasiturinti mergina iš Grinvičo negali girdėti muzikos, nes nuo vaikystės yra kurčia. Ariana nuolat yra kontroliuojama savo mamos (Cybill Shepherd) ir iš visų jėgų stengiasi kovoti už meilę, kuri gali pakeisti jos gyvenimą.  Šiluma alsuojanti meilės istorija nepaliks abejingų.

8. „Įsimintinas pasivaiksčiojimas“ („A walk to remember“,2002) – meilės istorija, kurią tikriausiai kievienas iš mūsų norėtume patirti ne tik stebėdami filmą, bet ir realybėje. Graži, jautri, nuoširdi istorija apie visiškai skirtingų dviejų jaunų žmonių meilę. Mokyklos dievaitis Lendonas (Shane West) iškrėtęs eilinį šunybę įkliuva, o skiriama bausmė – suvaidinti mokyklos spektaklyje. Be pagalbos jaunuolis negali išsiversti, o jam sutinka padėti geriausia klasės mokinė Džeimi (Mandy Moore). Jaunuoliams vienam iš kito tenka daug ko pasimokyti, Lendonas negali gyventi be savo draugų, o Džeimi nebegali slėpti savo paslapties, jog serga leukemija. Vienintelė merginos sąlyga Lendonui jos neįsimylėti..

9. „Myliu Tave, Filipai Morisai“ („I love You Philip Morris“, 2009) – Styvenas Raselas (Jim Carrey) – laimingai vedęs policininkas iš Teksaso. Pavyzdingo amerikiečio gyvenime netrūksta paslapčių. Viena jų, Styvenas nežino kas tikroji jo motina, mat ši paliko jį dar vaikystėje. Dar viena vyro paslaptis – jis gėjus. Taip ir gyveno policininkas ieškodamas motinos, sekmadieniais grodamas vargonais bažnyčioje ir slėpdamas, kad yra homoseksualus. Galbūt taip ir būtų Styvenas gyvenęs, tačiau ilgos mamos paieškos vieną dieną baigiasi ir jiedu susitinka. Susitikimas nė iš tolo neprimena pasakos, vyriškį motina atstumia ir vėl palieka vieną. 

Nuo šios dienos Styvenas pradeda naują gyvenimą. Vyrukas palieka savo žmoną Debę, persikrausto į Majamį ir netrukus susiranda vaikiną. Brangus gyvenimas naujoje vietoje Styveną priverčia sukčiavimo būdu prasimanyti pinigų, o šis poelgis pasibaigia kalėjime. Rodos, tokioje vietoje nieko gero negalima tikėtis, tačiau Styvenui čia nusišypso laimė – vyrukas sutinka savo likimą – Filipą Morisą (Ewan MCGregor).

10. „Meilei nereikia žodžių“ („Enough said“, 2013) – filmas, kurį pažiūrėjus supranti, kad pasaulis labai mažas ir viskas jame persipynę. Eva – išsiskyrusi ir vieniša mama, dirbanti masažuotoja. Vienintelė moters problema – liūdesys, dėl greitai į koledžą studijuoti išvyksiančios dukters. Netikėtai Evos gyvenimas pasikeičia ir liūdnos mintys pasitraukia šalin, kai ji sutinka sau artimą sielą – Albertą (James Gandolfini). Gyvenimas atrodo puikus, bet Eva  iš savo vienos klientės Marianos nuolatos girdi pasakojimus apie savo netikusį buvusį vyrą, o pasirodo jis – tas pats mielasis Albertas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: