Kino filmo "The devil's rejects" kadras

Šį TOP’ą skiriame tiems, kurie nuspręs Helovino naktį šiurpintis namie ir tirtėdami po antklodėmis  žvelgs į mirguliuojančius ekranus. Drebančiomis rankomis, kojomis ir širdimis pristatome TOP’ą, kuris Helovino naktį pavers ilgu, nesibaigiančiu košmaru.

10. „Velnio atstumtieji“ („The Devil‘s rejects“, 2005)

Tai sunkiojo roko atlikėjo Rob Zombie antrasis režisūrinis darbas, kuriame šėlsta siaubai ir baubai.

„Velnio atstumtieji“ yra pirmojo filmo „1000 Negyvėlių Namas“ tęsinys. Antrąjį  pasirinkome, kadangi pirmasis nebuvo itin sėkmingas ir patrauklus. „Velnio Atstumtieji“ , tai pasakojimas apie trijų asmenų grupelę, kuri slapstosi nuo jų ieškančių pareigūnų. Tai juosta kurioje pilna kraujų, šlykštybių ir baisybių, kur silpnų nervų žiūrovus gali išvesti iš pusiausvyros.

Nors didžiulių kritikų liaupsių šis filmas nesusilaukė, jis puikiai atspindi Helovinišką nuotaiką, kur šlykštybių mugė turi teisę būti pirmajame plane. Stephen‘as King‘as apie šį filmą pasakė – „Nors ir socialinės vertės šis filmas neturi, tai puikus 70-ųjų paveikslas su beskonybės švytėjimu, tai tikriausiai yra tai ką norėjo parodyti Quentin‘as Tarantino kurdamas kvailas „Kill Bill“ scenas.“

9. Demonas viduje (The Possession, 2012)

Tai šiurpą kelianti, realiais faktais pagrįsta istorija apie medinę senovinę dėžutę, kurioje tūno pikta dvasia. Filmas pasakoja, kai tėvas ir dvi dukros įsigyja keistą dėžutę iš kaimynų, kurie išparduoda savo daiktus. Tačiau tikroji istorija teigia, jog vieną 2001- ųjų dieną sendaikčių kolekcionierė nusipirko senovinę dėžutę iš eBay.com. Šios dėžutės viduje buvo kelios plaukų sruogos, džiovintos rožės pumpuras, žvakidė, viena taurė ir…piktoji dvasia, kuri apsėda tą, kuris atidaro šią dėžutę.

8. Šėtono belaukiant (Devils‘s Due, 2014)

Romantiškos vestuvės, saldus medaus mėnuo ir džiaugsminga žinia, kad laimingų jaunavedžių meilę po devynių mėnesių vainikuos kūdikis. Skamba it graži ir jausminga meilės istorija… Tik ne šį kartą. „Šėtono belaukiant“įkvėptas nemaria kino klasika tapusios režisieriaus Romano Polanskio juostos „Rozmari kūdikis“. Tai pripažino patys naujojo siaubo filmo kūrėjai. „Nors panašių detalių nemažai, šis filmas bus kitoks. Priešingai nei R. Polanksio filme, norėjome, kad žiūrovas nebūtų paliktas tamsoje ir nuo pat pradžių nujaustų, kas vyksta ir, kad tai, kas auga tos moters kūne yra labai baisu ir pavojinga, – pasakojo įtampą ir siaubą kurstančio filmo „Šėtono belaukiant“ kūrėjai. – Buvo labai įdomu žiūrėti „Rozmari kūdikį“ ir skolintis siužeto detales, kurios tiktų mūsų versijai. Siaubo filmų žiūrovai neliks nuvilti.“

7. „Mama“ („Mama“, 2013)

Daugeliui mama, tai švelnumo ir meilės simbolis, tačiau mamos juk nepasirinksi, kad ir kokia ji bebūtų.

Andrés Muschietti tai daugeliui nežinomas argentiniečių režisierius, kurio darbai iki šiol nebuvo pasiekę didžiųjų ekranų. Dėka visiems žinomo kino grando Guillermo del Toro Muschieti turėjo galimybę pastatyti palankiai kritikų įvertintą ir šiurpulį keliantį filmą, kurio akiratyje dvi mažos mergaitės penkis metus gyvenančios apleistoje miško trobelėje, kartu su kažkuo ką vadina Mama.

Šis filmas tai mamos ir dukters santykis kitokiu požiūriu. Tai tarsi šiurpus pasivažinėjimas amerikietiškais kalneliais, kurie išlaiko įtampą viso filmo metu. „Mamoje“ mes turime galimybę patirti visus iki šiol siaubo filmuose matytus akcentus : tamsius  koridorius, pabaisas, keistus šešėlius ir netikėtus pasirodymus, tačiau tai yra šiuolaikiškas ir nenuobodus siaubo filmas, kuris nenustebins jūsų ypatingu scenarijumi, tačiau tikrai pajusite kaip šiurpsta jūsų oda.

6. Pragaras Konektikute  (The Haunting in Connecticut, 2009)

Aštuntame dešimtmetyje Snedekerių šeima, Alen ir Carmen su dukra ir trimis sūnumis, persikraustė į naują namą, kuriame pasirodo, jau kai kas gyveno ir be jų. Carmen Snedeker namo rūsyje rado keistus daiktus naudojamus laidotuvėms ir apeigoms. Šeima suprato, jog jų namuose kažkada buvo laidojimo biuras, o vienas iš sūnų pradėjo matyti vaiduoklius ir bauginančias vizijas. Galiausiai šeima nusprendė išvaryti piktasias dvasias iš namo. Jie susisiekė su demonologais ir vaiduoklių medžiotojais Edu ir Loraine Warenais, jie pripažino, kad namas yra apsėstas demonų. Šią istoriją Snedekerių šeima pasakojo įvairiuose nacionalinėse pokalbių šou, taip pat bauginančia šeimos istorija pasidalino “Discovery Channel”. Ši istorija davė pagrindą filmui.

Taip pat skaitykite: TOP 10 neo-noir kino šedevrų

5. Išvarymas (The Conjuring, 2013)

Šiuolaikiniams siaubo filmams sunku prilygti tokiems žanro šedevrams kaip „Rozmari kūdikis“ (Rosemary‘s Baby, 1968), „Egzorcistas“ (The Exorcist, 1973), „Lemties ženklas“ (The Omen, 1976) ar Stanley‘io Kubricko „Švytėjimui“ (The Shining, 1980). Bet visada būna išimčių ir viena jų tampa šių dienų siaubo genijus Jamesas Wanas. Šis režisierius su kiekvienu savo filmu sugeba vis labiau šokiruoti publiką. Reikia pripažinti, jog šis kino kūrėjas žino puikų gąsdinimo receptą. Režisierius pristatė vieną baisiausių amerikiečių siaubo filmą, po kurio žmonės išeidavo išbalę. Tris dešimtmečius nebuvo tokio siaubo filmo kaip „Išvarymas“. Šis filmas liaupsinamas visame pasaulyje ir, teigiama, tikrai vertas dėmesio. Tai, visame pasaulyje garsių paranormalių reiškinių tyrinėtojų Edo ir Loreinos Vorenų, tikru, išaiškintu apsėdimo atveju paremtas siaubo filmas. Piktosioms dvasioms ėmus terorizuoti nuošaliame ūkyje gyvenančią šeimą, į pagalbą pasikviečiami paranormalių reiškinių specialistai Vorenai. Stoję į kovą su galingu demonu, Vorenai suvokia, jog tai pats baisiausias jų tirtas atvejis.Tačiau ar gali viskas būti taip paprasta?

4. „Pokštas ar saldainis“ („Trick r‘ Treat“, 2007)

Koks Helovinas be pokšto ir saldainio? Juolab kai tai vainikuoja siaubas ir košmaras.

„Pokštas ar saldainis“, tai režisieriaus Michael‘o Dougherty darbas, kuris pelnytai gali būti vadinamas šiuolaikiniu Helovino karaliumi. Kaip jau supratote šis filmas yra būtent apie šią šventę, kuriai ir dedikuojamas šis Top‘as.  Tai filmas kurį sudaro keturios skirtingos baisios istorijos.  Vienintelis bendras bruožas, kuris sieja jas visas , tai Semas, paslaptingas pokšto ar saldainio „prašytojas“, kuris pasidabinęs oranžine pižama ir bulvių maišu ant galvos aplanko tuos, kurie sulaužo Helovino tradicijas.

Nors ir šio filmo žanras yra siaubo komedija, jis puikiai atspindi Helovino nuotaiką ir tikrų tikriausiai šiurpina žiūrovą. Tai siaubingai kruvinos istorijos, kurios nepaliks abejingų.

3. Grėsmingas (Sinister, 2012)

Režisieriuus Scott‘o Derrickson‘o siaubo juosta ne silpnų nervų žiūrovams. Elisonas Osbornas (jį vaidina Ethan‘as Hawke‘as) yra detektyvų rašytojas, besispecializuojantis realiai įvykdytų nusikaltimų suliteratūrinime. Išgirdęs istoriją apie nuošaliame name tragiškai gyvenimą baigusią keturių asmenų šeimą, Elisonas nusprendžia, kad tai bus puiki medžiaga kitam jo romanui. Siekdamas kuo labiau įsijausti į tragedijos veikėjų išgyvenimus, rašytojas su savo šeima (žmona, dukra ir sūnumi) persikelia į namą, kuriame ir įvyko nelaimė. Tačiau jo šeima to nežino. Jis bando daugiau sužinoti apie čia įvykdytus nusikaltimus, kad parašytų naują knygą, atgaivinsiančią jo žlungančią karjerą. Vykdydamas tyrimą, Elisonas peržiūri name atrastą namų vaizdo įrašų kolekciją ir visuose įrašuose pastebi tą pačią kraupią figūrą. Nuo tada jo šeimos gyvenimas virsta tikru pragaru.

2. Okulus (Oculus, 2014)

„Paranormalių reiškinių“, „Tūnąs tamsoje“ ir „Išvarymo“ kūrėjai vėl sujungia jėgas ir žiūrovams pristato ne ką prastesnį kino iššūkį nei paminėti siaubo žanro hitai. Šiame filme galima rasti ne tik kvapą gniaužančių ir širdį stingdančių įtampos kupinų scenų, tačiau ir protingai papasakotą istoriją su gana gilia mintimi, kuri neduos ramybės iki pat juostos finalinių titrų. Tai nenuspėjamas filmas, kurio metu bus galima patirti tiek baimę, tiek nuostabą, tiek malonumą nuo meistriškai pristatytos siužetinės linijos ir nebanalios scenaristų idėjos. Okulus (lot. Oculus) išvertus pažodžiui reiškia akį, tačiau atsižvelgiant į ganėtinai gilią filmo mintį, šis pavadinimas metaforiškai simbolizuoja sielos veidrodžio atspindį, todėl juostoje dominuojantis senovinis veidrodis taip stipriai paveikia pagrindinių personažų likimus. Praradę savo tėvus vaikystėje, Timas  ir Kailė pasuko skirtingais gyvenimo keliais, tačiau brolis ir sesuo vėl susitinka. Kailė nori įrodyti Timui, kad tą naktį, kai įvyko tragedija dėl visko buvo kaltas padaras, gyvenantis senoviniame veidrodyje.

 1. Košmaras Guobų gatvėje (The nightmare on Elm Street, 1984)

Prieš žiūrint šį filmą rekomenduotina gerai išsimiegoti, nes po jo peržiūros miegas nebebus jūsų draugas. Paprastai dauguma siaubo filmų sukuria nejaukią baimę, kuri dėl kažkokių tai priežasčių labiausiai jaučiama susiruošus miegoti ir šviesoms užgesus. Tokiu atveju miegas šviesiuoju paros metu tampa puikia alternatyva. Tačiau šio filmo tikslas neleisti jums miegoti niekada! Ir dieną, ir naktį miegas tampa nepaprastai pavojingu. Ne pats miegas, o sapnas, tiesą sakant. Tačiau, kaip užmigus nesapnuoti?

Kartais norisi, kad sapnai pildytųsi, tačiau tik ne tuomet, kai juose siautėja keršto ištroškęs Fredis Kriugeris (Freddy Krueger). Dėka įmantrios siaubo metaforos ir neįtikėtinai apgalvoto piktadario bei didžio Veso Kraveno (Wes Craven) talento kurti įtampą, šis filmas padarė didelę įtaką būriui jaunų režisierių. Taip pat Vesas Kravenas sukūrė vieną geriausiai žinomų filmų personažų per visą kino istoriją.

Sukūrė jis šį personažą jaunos merginos galvoje – Nensė kiekvieną naktį sapnuoja košmarą: šiurpų vyrą su aštriais, spindinčiais peiliais vietoj pirštų. Lyg to būtų maža, paaiškėja, kad Nensės draugai sapnuoja tą patį siaubūną. Košmarų kaltininkas – Fredis Kriugeris, kuris ne tik sapnus, bet ir gyvenimus pavers košmaru…

Taip pat skaitykite: TOP 10 filmų, kuriuose laimi blogiukai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: