Kaunas.lt archyvo nuotr.

Vietoj bilieto – automobilio techninis pasas. Tokiu principu kelionės viešuoju transportu vyks rugsėjo 22 dieną, kuomet Kaunas kartu su visu pasauliu minės dieną be automobilio. Visi vairuotojai tą dieną su savo automobilio registracijos liudijimu autobusais, troleibusais bei maršrutiniais taksi galės keliauti nemokamai.

„Į šią iniciatyvą anksčiau žvelgdavau gana skeptiškai, nes norintiems automobilį palikti namuose nebūdavo siūloma jokių realių alternatyvų. Šįmet kauniečiams jas siūlome – tai nemokamos kelionės ne tik autobusais, troleibusais ir mikroautobusais, bet ir „CityBee“ dviračiais“, – akcentavo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Pasak Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, rugsėjo 22-ąją keleiviams su savimi tereikės turėti automobilio registracijos liudijimo originalą ir autobusais, troleibusais bei maršrutiniais taksi jie galės važiuoti visiškai nemokamai.

Prie šios akcijos jungiasi dviračių ir automobilių dalinimosi paslaugą teikianti bendrovė „Prime Leasing“. „CityBee“ suteiks galimybę dviračius nuomoti ir nemokamai važinėti visą savaitę (nemokamo važinėjimo laikas nuo 1 val. bus išplėstas iki 3 val). Taip pat visą savaitę, nuo rugsėjo 16 iki 22 dienos veiks vienkartinis nuolaidos kodas, kurį kauniečiai galės panaudoti rezervuodami automobilį. Įvedus kodą JUDUMAS, kauniečiai gaus 3 eurų nuolaidą.

Pirmą kartą akcija „Mieste – be savo automobilio” buvo surengta Prancūzijoje 1998 metais. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai, patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: