32 metų Andreas Christopher iš Didžiosios Britanijos, 2014 m. gruodžio mėn. buvo netikėtai nudegintas su sieros rūgštimi. Užpuolikas, per aplaidumą sumaišęs buto numerius, sviedė kolbą su sieros rūgštimi į vyrą, taip nudegindamas 90 % veido.

Po užpuolimo Andreas keletą savaičių buvo akylai stebimas gydytojų, dėl galimos infekcijos pavojaus ir 90 procentų veido nudegimo. Jo veidas buvo rekonstruotas naudojant odą iš kitų jo kūno dalių, įskaitant galvą ir kaklą.

Iki pat dabar vyrą kankina nepakeliamas akių skausmas, o miegas iš poilsio virto tikra kančia. Andreas buvo tris kartus atlikta akių vokų operacija, tačiau oda iš kitų kūno vietų niekaip neprigijo. Vyrui iš viso atlikta 12 veido operacijų, tačiau reikės dar daugiau.

“Mano marškinėliai tirpo nuo viršaus iki apačios, jie tiesiog pavirto į nieką. Skausmas buvo nepaaiškinamas.“ – atsimindamas lemtingą akimirką pasakojo vyras.

Andreas Christopher 2

“Akių vokų neturėjimas yra žiauriausias dalykas, kokį turiu kentėti“ – pridūrė nukentėjusysis. “Tu negali paslėpti nuo šviesos. Tu negali užmerkti savo išdžiūvusių ir perštinčių akių.”

Po šio incidento Andreasas prisijungė prie didėjančios bendruomenės, siekiančios ilgesnių ir griežtesnių kalėjimo sąlygų kaliniams, mat jo užpuolikas kalėjime praleis tik 8 metus. Vyras teigia, kad užpuolikai, kurie naudoja rūgštį, turi gyventi tokiomis pačiomis sąlygomis, kaip ir nukentėjusieji. Vyras piktinasi, kad visiems užpuolikams, kurie puola su rūgštimi turėtų būti skirta minimaliai bent po 20 metų laisvės atėmimo, nepriklausomai nuo to, ar stipriai buvo sužalotas nukentėjusysis.

Andreas Christopher 3

Andreas veidas po incidento buvo neatpažįstamai iškraipytas, buvo net svarstoma ar tai tikrai tas pats vyras su savo tapatybe. Vyro užpuolikas Deividas Philipsas buvo nuteistas 8metams kalėjimo. Vėliau jam buvo pareikštas apeliacinis skundas, kuris pakeitė kalėjimo trukmę iki 16 metų. Tačiau po kurio laiko teismas atsižvelgė į kalinio pavyzdingą elgesnį, pripažino jį nekeliančiu pavojaus visuomenei, ir atleido jį nuo maksimalios bausmės, sumažindamas trukmę iki 8 metų.

Andreas Christopher 4

Londono Vyriausybė buvo priversta pradėti kovą su rūgštiniu užpuolimu dėl sparčiai augančių atvejų. Vidaus reikalų ministerija teigė, kad ketina nustatyti prokurorams rekomendacijas dėl korozinių medžiagų, kaip pavojingo ginklo, klasifikavimo ir peržiūrėti nuobaudų gaires.

Taip pat skaitykite: Šokiruojančios keršto aukų nuotraukos iš Irano ir jų istorijos [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: