Ar šiuose išraikose mes įžvelgiame save, o gal tik šunys atrodo įspūdingai rimti? Hamburgo miesto, Vokietijos fotografas, Ralphas Hargartenas neseniai paviešino naują nuotraukų seriją, ,,Šuns gyvenimas“. Šiame projekte atsispindi žmogiškos emocijos šunų išraiškose. Juodo fono pagalba, kiekvienoje nuotraukoje yra įžvelgiama vis kitokia gyvūno asmenybė.

Mes niekada tiksliai nesužinosime, apie ką šunys galvoja, bet kartais galime gauti informacijos apie jų išraiškas ar žvilgsnį, kuris išreiškia jų laikinas emocijas. Šiose nuotraukose pozuoja šunys pavadinti Greta, Fay, Jannis, Clinton, ir demonstruoja pakankamai subtilius jausmus

,,Aš bandžiau pagauti skirtingas jų išraiškas, kaip tai daryčiau su žmonėmis.“- teigia fotografas. Sprendžiant iš nuotraukų, atrodo, jog šunys yra pripratę prie dėmesio, kuris jiems skiriamas.

CONTACT BRANSCH EUROPE branscheurope@bransch.net BRANSCH PARIS branschparis@bransch.net BRANSCH NEW YORK branschnewyork@bransch.net

Ralphas studijavo ekonomiką ir kompiuterių programavimą iki tol, kol nusprendė užsiimti savo tikrąja aistra – fotografija. Jis stengėsi kurti fotografijas, kurios skleistų gyvumo ir tikrumo jausmą. Po mokslų apie fotografavimo techniką ir apšvietimo pagrindus, jis nusprendė fiksuoti žmones ir jų emocijas nuotraukose. Po 3 metų Diuseldorfe ir Majamyje, Ralphas nusprendė pradėti kurti savo verslą. Todėl persikėlė gyventi ir dirbti į Hamburgo miestą Vokietijoje, kurį jis labai mylėjo.

CONTACT BRANSCH EUROPE branscheurope@bransch.net BRANSCH PARIS branschparis@bransch.net BRANSCH NEW YORK branschnewyork@bransch.net

Nuotraukose pozuoja įvairaus amžiaus ir veislės šunys, žvelgiantys į kameros objektyvą ir savo mimika bei emocijomis pasakojantys savo gyvenimo istoriją. Prie šio projekto fotografas dirba nuo 2013 metų, ir vis tęsia šią seriją su naujais gyvūnų portretais.

3

,,Mes matome tai, ką norime pamatyti. Ir šunų portretuose gali atsispindėti žmogaus emocijos.“- teigia fotografas.

5

Šioje nuotraukų serijoje ,,Šuns gyvenimas“ Ralph Hargarten daugiausia dėmesio skyrė šunų portretams, kuriuose turėjo atsispindėti žmogiškos emocijos ir jausmai. Jeigu pažvelgtumėte atidžiau, būtų galima išvysti, kad kiekvieno gyvūno išraiška tarsi simbolizuoja jo charakterį ar atskleidžia tam tikrą gyvenimo istoriją. Vieni iš jų atrodo liūdni, o kiti svajingi. Ralph Hargarten mano, kad jei dauguma šunų turi žmonių vardus, kodėl jų nefotografuoti kaip žmonių? Šio retorinio klausimo pagalba ir gimė dviprasmiška nuotraukų serija.

8

6

7

9 13 11

14 12

Taip pat skaitykite: ,,Minecraft“ tikrame gyvenime: gyvūnai virsta žaidimo personažais [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: