© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

Iki lapkričio pabaigos metinės investicijos į startuolius nesiekė pusės pernai fiksuotų rezultatų nei pagal kiekį, nei pagal bendrą sumą. Tačiau gruodis su 2 stambesniais sandoriais pagerino situaciją.

“Verslo žinios” rašo, kad iš viso į lietuvių sukurtas pradedančiąsias bendroves šiais metais buvo investuota per 45 mln. eurų. Vertinant viešai skelbtų investicijų sumą, tai yra 1 mln. eurų daugiau nei 2014-aisiais.

Šiais metais didžiausias investicijų pritraukimo variklis buvo drabužių mainų ir pardavimo platforma “Vinted”, kuri pritraukė 25 mln. eurų. Antras pagal dydį sandoris buvo užbaigtas spalį, kai neurodiagnostinės įrangos bendrovė “Vittamed” gavo 9,3 mln. eurų finansinę injekciją. Metų pradžioje eismo tvarkaraščių sistemos kūrėjai “Trafi” gavo 5,8 mln. eurų investiciją, o metus užbaigė tarptautinių pinigų pervedimų bendrovė “TransferGo”, kuriai pirmame investicijų etape pavyko pritraukti 2,3 mln. eurų.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: