© Monikos Višinskaitės nuotr./KaunoZinios.lt

Kitąmet antrines žaliavas iš atliekų vežėjų surenkamų buitinių atliekų rūšiuos ir perdirbėjams pardavinės atliekų rūšiavimo gamyklų operatoriai. Ši paslauga bus įskaičiuojama į atliekų tvarkymo kainą, nors lig šiol verslas tai daro nemokamai. Atliekų vežėjai žada orientuotis į antrinių žaliavų surinkimą ir perdirbimą, rašo “Verslo žinios”.

“Mums bus uždrausta patiems rūšiuoti komunalines atliekas, visas srautas nukreipiamas į mechaninio-biologinio apdorojimo įrenginius. Mūsų verslo modelis keičiasi, ateityje labiausiai orientuosimės į antrinių žaliavų surinkimą iš gyventojų, šių atliekų paruošimą ir perdirbimą” – sako komunalinių atliekų surinkimu, išvežimu ir apdorojimu besiverčiančios bendrovės “Ecoservice” valdybos pirmininkas Saulius Budrevičius.

Atliekų surinkimo ir tvarkymo bendrovės “VSA Vilnius” vadovė Jurgita Petrauskienė taip pat pripažįsta, jei atliekų vežėjams bus uždrausta savanoriškai rūšiuoti atliekas, sumažės vežėjų pajamos, kurias šie gauna už privačiose rūšiavimo linijose atskirtas atliekas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: