Organizatorių archyvo nuotr.

Šiandien Kaune oficialiai atidarytas kompanijos FESTO naujas biuras Lietuvoje. Pastaraisiais metais dviženklį augimo tempą išlaikanti FESTO LIETUVA jame įrengė beveik 500 darbo vietų ir jau planuoja tolesnę plėtrą į gretimą pastatą.

Vokietijos kompanija FESTO yra inovacijų lyderė pramonės automatizavimo srityje, taip pat kurianti ir vystanti naujus sprendimus bionikos srityje. Bionika jungia biologiją ir moderniąsias technologijas, taip sukuriant inovatyvius sprendimus ir išradimus. FESTO LIETUVA biuro atidarymo metu buvo pademonstruotas vienas iš jų – estetiškai patrauklus bioninis drugelis, iliustruojantis sudėtingas ateities gamybos pasaulio tendencijas, tokias kaip funkcinė integracija, ypač lengva konstrukcija ir realiuoju laiku optimizuotas tinklo ryšys tarp atskirų sistemų. Bioninis drugelis – puikus pavyzdys, kaip virtualus ir tikras pasaulis gali augti kartu.

Praėję metai FESTO kompanijai buvo rekordiniai – pasiekta 3 mlrd. eurų apyvarta. „Svarų indėlį į kompanijos sėkmę įdeda ir Lietuvoje dirbanti komanda, kurios profesionalumas padeda kryptingai siekti užsibrėžtų tikslų ir nuolat efektyvinti pagrindinius įmonės procesus. Tai nulemia ir nuoseklų FESTO LIETUVA augimą – pastaraisiais metais darbuotojų skaičius kasmet ūgteli apie 20 proc.“, – sako Pekka Parikka, FESTO LIETUVA generalinis direktorius.

FESTO LIETUVA biure Kaune šiuo metu darbuojasi daugiau kaip 400 skirtingų sričių specialistų. Per ateinančius kelerius metus planuojama sukurti dar 240 naujų darbo vietų. Sparčiai besiplečianti įmonė Lietuvoje atlieka vis daugiau sudėtingų funkcijų, kurioms užtikrinti reikalingi įvairių sričių specialistai, norintys dirbti tarptautinėje aplinkoje. „Dirbdami globaliose komandose, darbuotojai gali kurti ir siūlyti sprendimus, darančius įtaką visos FESTO organizacijos ateičiai. Mūsų darbuotojams – tai puiki galimybė augti ir tobulėti ne tik ekspertinėse srityse, bet ir lyderystėje“, – teigia Giedrė Belazarienė, FESTO LIETUVA žmogiškųjų išteklių vadovė.

FESTO LIETUVA komanda sudaryta iš inžinerijos, taikomosios matematikos, ekonomikos, finansų, vadybos, informatikos ir kitų sričių specialistų, kalbančių anglų, ispanų, italų, prancūzų, vokiečių kalbomis. Jiems patikėtos atsakomybės nuo kompanijos produktų pardavimo iki įvairių paslaugų centro funkcijų.

FESTO augimas – Kauno vizitinė kortelė

Pasak VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino, FESTO plėtra atspindi bendrą paslaugų centrų industrijos augimo tendenciją. Šiuo metu šalyje veikia daugiau nei 70 paslaugų centrų, įdarbinančių 15 tūkst. specialistų, o tai yra trigubai daugiau nei prieš penkerius metus. Tuo pačiu pastebima ir pačių paslaugų centrų transformacija – dažnas paslaugų centras, įskaitant FESTO, yra daugiafunkcinis, jungiantis atskiras IT, finansų, inžinerijos ir kitas komandas, kurios atlieka vis kompleksiškesnes ir daugiau kompetencijų reikalaujančias funkcijas.

„Per penkerius metus FESTO paslaugų centras išaugo net keturis kartus ir jau greitai taps antruoju centru Kaune, turinčiu daugiau nei pusę tūkstančio darbuotojų. Užsienio įmonėms ši sėkmės istorija yra kaip laikinosios sostinės vizitinė kortelė, jau padėjusi pritraukti į miestą daugiau investuotojų. Tikimės, kad ir kiti Kaune įsikursiantys paslaugų centrai seks FESTO pavyzdžiu, aktyviai bendradarbiaudami su aukštojo mokslo institucijomis, padėdami joms „užsiauginti“ ateities darbo rinkai pasirengusių specialistų kartą“, – sako M. Katinas.

Ateinančiais metais – tolesnė plėtra

Šiuo metu FESTO LIETUVA jau visiškai įsikūrusi naujame A klasės biure, kurio plotas siekia daugiau kaip 4,5 tūkst. kv. metrų. Čia sukurta 480 darbo vietų ir darbuotojams skirtos poilsio erdvės: kavos pertraukėlėms ir aktyvioms pertraukoms skirtos erdvės su stalo futbolo ir stalo teniso stalais, lauko terasa. Kai kurias naujojo pastato erdves puošia modernūs grafičiai.

2018-2019 m. kompanija planuoja dar vieną plėtros etapą į greta esantį pastatą, kuriame numatoma įrengti dar 240 darbo vietų. Abu pastatai bus sujungti pereinamuoju tiltu, kurio erdvės bus panaudotos kaip papildomos poilsio ir laisvalaikio zonos.

Į naująjį biurą FESTO LIETUVA investavo apie 0,5 mln. eurų, kitam plėtros etapui numatoma paskirti dar 0,3 mln. eurų.

Vokietijos kompanija FESTO yra viena iš pirmųjų užsienio investuotojų Lietuvoje. Nuo 1992 m. kompanija čia investavo apie 3 mln. eurų.

FESTO grupėje visame pasaulyje dirba daugiau kaip 20 tūkst. darbuotojų, kompanijos biurai įsikūrę 61 šalyje, o jos produkcija ir palaikymas teikiamas daugiau kaip 300 tūkst. klientų 176 valstybėse.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: