© Wikimedia Commons nuotr.

Lietuvos prekybininkams ir laisvalaikio organizatoriams teks susitaikyti su tuo, kad dar labiau sumažės turistų iš Baltarusijos – pavasarį įsigalios naujos į šią šalį įvežamų prekių asmeniniam naudojimui normos.

Tik už 300 eurų ir tik kartą per tris mėnesius – tiek prekių, nemokėdamas papildomų mokesčių, galės įsivežti kiekvienas Baltarusijos gyventojas, šeštadienį rašo dienraštis “Lietuvos žinios”. Pasak dienraščio, neabejojama, kad dėl šių suvaržymai dar labiau sumažės į Lietuvą apsipirkti atvažiuojančių baltarusių gretos, nors jos, smunkant Baltarusijos rublio vertei, ir taip menksta.

Komentuodamas praėjusi ketvirtadienį patvirtintą naująjį reglamentavimą, kuris turėtų įsigalioti per du mėnesius nuo jo oficialaus paskelbimo dienos, Baltarusijos valstybinio muitinės komiteto pirmininko pavaduotojas Vladimiras Orlovskis neslėpė, kad šalis taip bando ginti savo ekonominę erdvę ir skatina gyventojus pirkti vietos gamintojų prekes.

Anot V.Orlovskio, apribojimai bus taikomi tiek keliaujantiems automobiliais, tiek ir geležinkeliu. Jei gyventojas vešis brangiau įvertintų prekių arba dažniau nei kartą per tris mėnesius, jam teks sumokėti muito mokestį. Kartu liks ir dabartinis apribojimas – prekių galima įvežti, net ir sumokant muito mokestį, už ne daugiau kaip 1,5 tūkst. eurų ir ne didesnio kaip 50 kilogramų svorio.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: