Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Viena pirmaujančių transporto ir logistikos kompanijų Europoje nei NVS šalyse “Girteka Logistics” kuriasi Kauno rajone, Martinavos kaime, ir ketina dar labiau plėsti teikiamų paslaugų spektrą.

Savo planus Kauno rajono savivaldybės merui Valerijui Makūnui pirmadienį pristatė šios kompanijos nekilnojamo turto vystymo įmonės „Sirin Development“ generalinis direktorius Laurynas Kuzavas, projektų vadovas Ovidijus Geštautas, kiti atstovai.

Šalia automagistralės Vilnius – Kaunas „Girteka“ kuria logistikos centrą, kurio pirmasis etapas jau įgyvendintas: čia pastatytas 15 tūkst. kv m A klasės sandėlis su administracinėmis patalpomis.

L. Kuzavas pasakojo, kad kitų metų trečiajame ketvirtyje planuojama atidaryti 20 tūkst. kv m. ploto pastatą, kuriame taip pat bus sandėlių ir administracinių patalpų. Kauno logistikos centre dirbs 450 darbuotojų.

Ir tai ne pabaiga. Šalia įsigijome dar vieną sklypą, kuriame taip pat norėtume statyti panašios paskirties objektus“, – tvirtino „Sirin Development“ vadovai.

V. Makūnas supažindino verslininkus su Kauno rajono savivaldybės vykdoma mokesčių politika. Kauno rajono savivaldybės taryba naujas įmones, kurios įdarbina daugiau kaip pusę rajone gyvenamąją vietą deklaravusių darbuotojų, trejus metus atleidžia nuo žemės, žemės nuomos ir turto mokesčių.

Mes skatiname socialiai atsakingą verslą, tokį, kuris atsigręžia veidu į bendruomenę ir prisideda prie vietos problemų sprendimo“, – pabrėžė meras.

Susitikime taip pat buvo kalbama apie teritorijų planavimą, vandentvarkos ir kitus infrastruktūros projektus, be kurių neįmanoma Kauno logistikos centro plėtra.

Girteka Logistics“ per 20 metų išvystė įspūdingą sandėlių kompleksų, prekybos centrų bei automobilių servisų tinklą Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje. Kompanija turi daugiau kaip 5 tūkst. vilkikų, 5500 puspriekabių, joje dirba 12 tūkst. darbuotojų.

Girteka Logistics“ pagarsėjo dar ir tuo, kad pirmoji Europoje užsisakė elektrinį „Tesla“ vilkiką ir ateityje ketina plėtoti „žaliąjį“ transportą.

  

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: