pexels.com archyvo nuotr.

Įsivaizduokite situaciją, kai atsiranda poreikis ar tiesiog planuojate įsigyti naują pirkinį arba paslaugą. Apsvarstote įsigijimo galimybes ir suprantate, kad šiuo metu jums trūksta lėšų. Turbūt ne vienam yra tekę atsidurti tokioje situacijoje ir tuomet priimti sprendimą – taupyti ar skolintis ir kokiais būdais tai padaryti.

Taupykite nedidelių išlaidų reikalaujantiems pirkiniams

Jei norite įsigyti smulkesnius buitinius prietaisus, atnaujinti savo būstą ir tokiems pirkiniams galite sutaupyti per 2 – 3 mėnesius, tuomet verta taupyti. Keli mėnesiai nebus ilgas laukimo laikotarpis, kol galėsite įsigyti norimus pirkinius, o praėjus šiam laikotarpiui ir esant poreikiui galėsite grįžti prie įprasto finansinio rėžimo ir taupyti kitiems pirkiniams. Patariama, kad pastangos, sutaupyti reikiamiems pirkiniams per trumpą laikotarpį, netaptų nuolatinėmis, geriau pasirūpinti ilgalaikiais finansiniais tikslais, kurie padės užtikrinti saugią ateitį.

Skolinkitės didesniems pirkiniams

Jei planuojate įsigyti didesnius pirkinius, tokius kaip automobilis, moderni buitinė technika, būstas – laukimas ir taupymas gali būti ne pats naudingiausias sprendimas. Pavyzdžiui, būstui gali tekti taupyti ilgiau, nei išsimokėti paskolą.

Bandymas sutaupyti per ilgą laikotarpį gali ir pakenkti, jei, pavyzdžiui, jums reikalingas automobilis darbui arba norite kelti kvalifikaciją ir skolintis mokslui. Kartais paskola ir jos palūkanos gali atsipirkti, jei pinigai yra investuojami ilgalaikiams pirkiniams ar tobulėjimui.

Nebijokite skolintis, tačiau darykite tai atsakingai

Požiūris, jog skolinti pinigai gali būti kaip dar viena priemonė pasiekti savo tikslų, yra gana naudingas. Žinoma, reikia įsivertinti galimybes ir suprasti, jog skolintis reikia atsakingai.

Daugelio žmonių nenorą būti skolingiems paaiškina perspektyvos teorija, kuri nurodo, jog žmonės jautriai reaguoja į galimus nuostolius. Šiuo atveju priimant sprendimą mažiau galvojama apie galimą naudą. Žodis palūkanos gali asocijuotis su nuostoliais. Nors tai tiesiog yra kaina, kurią mokame už suteiktą paslaugą. Tam tikrais atvejais yra naudingiau pasiskolinti ir įsigyti prekę ar paslaugą būtuoju laiku, nei pirkinius atidėti ateičiai, kol pavyks sutaupyti reikiamą sumą. Žvelgiant į ilgalaikę perspektyvą tokios prekės arba paslaugos gali būti profesiniai kursai, padėsiantys siekti karjeros taip pat atostogų paketai. Juk tobulėjimas bei poilsis yra svarbūs jūsų gyvenimo kokybei.

Atsakingas skolinimasis

Jei nusprendėte skolintis, darykite tai atsakingai, apgalvokite, ar paskola nesukels papildomų rūpesčių. Įsitikinkite, kad visi skoliniai įsipareigojimai neviršija 40 proc. jūsų pajamų. O mėnesinė įmoka geriausiu vartojimo paskolos atveju turėtų sudaryti apie 10-20 proc. mėnesio pajamų.

Kai kuriais atvejais skolinimasis gali būti naudingas ir norint efektyviau valdyti savo finansus. Kiekvieną mėnesį žmogus atsideda tam tikrą sumą įmokai ir palūkanoms sumokėti, taip yra priverstas galvoti apie išlaidas ir planuoti savo biudžetą efektyviau.

Pasikonsultuokite prieš skolindamiesi

Jei visgi nusprendėte imti vartojimo paskolą, pasikonsultuokite ne tik su paskolas teikiančiomis įstaigomis, bet ir su savo aplinkos žmonėmis, kurie galbūt galėtų padėti jums įsivertinti esamą situaciją. Tačiau, žinoma, geriausią variantą padės išsirinkti finansų konsultantai. Bankų ir kredito unijų vartojimo paskolos gali būti suteikiamos skirtingomis sąlygomis, todėl verta peržvelgti skirtingus pasiūlymus ir išsirinkti labiausiai jums tinkantį.

Šeimos Kredito Unija savo puslapyje pateikia daug naudingos informacijos apie vartojimo paskolą ir jos sąlygas. Užpildžius paraišką paskolai gauti, „Šeimos kredito unijos“ konsultantai susisieks su jumis per 3 darbo valandas. Tai padės efektyviai ir greitai nuspręsti, kokią paskolą jums geriausia imti.

Užsakymo Nr. KMC180031

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: