Organizatorių archyvo nuotr.

Teisinga ir išradinga reklama yra kone pagrindinis verslo augimo veiksnys. Kai žmonės žino apie jūsų verslą, jie yra labiau linkę pirkti jūsų produktus ar paslaugas. Pritraukti klientų dėmesį gali būti tikras iššūkis, tačiau kūrybinga rinkodara padeda atskleisti savo prekės ženklą tikslinei auditorijai ir rinkai.

Vienas iš geriausių būdų reklamuoti savo verslą ar veiklą – įvairūs spaudiniai. Sakote atgyvena? Ar žinote, kokią spausdintinę reklamos priemonę puikiai išnaudoja informacinių technologijų gigantė „Apple“? Kviečiame skaityti toliau.

Vizitinės kortelės

Keistis informacija skaitmeniniais kanalais yra lengva, greita ir nereikalauja daug pastangų. Deja, virtualus kontaktas turi vieną didelį minusą – šitaip netenkate galimybės užmegzti fizinio kontakto – rankos paspaudimo, akių kontakto, nėra galimybės įsitraukti į trumpą pokalbį su žmogumi besidominčiu jūsų veikla. Netenkate bet kokio realaus ryšio. Tai yra didelė problema, siekiant auginti ir garsinti verslą. Fizinis vizitinės kortelės įteikimas yra geras būdas plėsti ir užmegzti ryšius.

Žinoma, visų pirma vizitinė kortelė yra puikus būdas dalytis savo pagrindine verslo informacija: įmonės pavadinimu, adresu, telefono numeriu, el. paštu ir internetinės svetainės adresu. Tačiau spausdintinės vizitinės kortelės daro dar daugiau – ne tik pateikia kontaktinę informaciją, bet ir vizualiai atstovauja įmonę, parodo jūsų prekės ženklo identitetą ir profesionalumą.

Vizitinės kortelės lieka esminis rinkodaros įrankis įvairiose pramonės šakose. Jos jūsų verslą paverčia patikimu. Profesionaliai sukurtos jos gali sukurti gerą įspūdį potencialiam klientui per kelias sekundes. Be to, žmonės yra linkę dalintis įdomiomis, rimtomis vizitinėmis kortelėmis, jeigu jų artimiesiems bus reikalingos jūsų paslaugos.

Vizitinių kortelių gamyba yra palyginti nebrangi, todėl jos yra ekonomiškai efektyvus rinkodaros įrankis mažoms įmonėms, kurių biudžetas įprastai yra nedidelis. Spausdinimo paslaugas teikianti įmonė dažnai gali užsiimti itin pigia vizitinių kortelių gamyba, jeigu jų užsakysite didesniais kiekiais. Negana to, jei jūs, jūsų draugas ar šeimos narys turi grafinio dizaino įgūdžių, vizitinės kortelės dizainą galite susikurti patys, šitaip dar labiau sumažindami savo išlaidas. Visgi, reikėtų atminti, kad jūsų kortelė turėtų būti tvarkinga, bet įsimintina, bei žadinti kliento emociją. Apgalvokite kaip pateiksite savo prekės ženklą, logotipą, kokias naudosite spalvas, šriftą, ir t.t.

Kūrybinių vizitinių kortelių platinimas yra nuostabus būdas atkreipti žmonių dėmesį. Jei jūsų novatoriškas kortelės dizainas kels įspūdį žmonėms, labai tikėtina, kad jie jomis pasidalins su savo artimaisiais – taip platindami jūsų verslo žinomumą.

Vizitinės korteles galite su savimi turėti visur – tai labai svarbus rinkodaros įrankis, jei tenka dažnai keliauti ar susitikti su naujais žmonėmis. Tai padeda užmegzti, bei palaikyti ryšius, dėl kurių ateityje gali atsirasti naujų verslo galimybių. Visada turėkite savo vizitinių kortelių, o turėdami galimybę nuolat dalinkite jas ir papasakokite apie savo verslą visiems, su kuriais susiduriate.

Lipdukai

Lipdukai dažnai gali būti nepakankamai išnaudojama jūsų verslo reklaminė priemonė. Daugeliui kompanijų atrodo, kad lipdukai atrodo pigiai ir menkins prekės ženklą. Tai visiška netiesa – jeigu investuosite į kokybiškų lipdukų gamybą – savo prekiniam ženklui duosite naudos. Lipdukai gali būti įvairių formų ir dydžių, jie gali būti naudojami įvairiausiais būdais, pradedant nuo logotipų lipdukų, vardų ženklelių, produktų etikečių, netgi lipdukų langams.

Sekite kone žinomiausios įmonės „Apple“ pavyzdžiu: pirkdami „Apple“ produktą, pakuotėje randate ir „Apple“ logotipo lipduką. Kaip manote, kodėl? „Apple“ stengiasi, kad jų klientas pasijustų svarbus, tarsi priklausantis klubui žmonių, kurie perka jų produktus. Žmonėms patinka jaustis svarbiems ir priklausyti bendruomenėms.

Žinoma, akivaizdžiausiai to priežastis yra rinkodara. Jei žmogus užsiklijuoja „Apple“ logotipą ant savo automobilio, lango ar gitaros – jį pamatys daug žmonių, o tai tik dar labiau didins prekės ženklo žinomumą ir pasitikėjimą.

Didžiulis privalumas yra ir lipdukų gamybos kaina. Lipdukų gamyba yra palyginti pigus, bet efektyvus būdas pritraukti klientus ir ištransliuoti jūsų žinutę.

Kitas būdas gauti maksimalią naudą iš lipdukų, yra galimybę naudoti juos kaip tiesioginį raginimą imtis veiksmų, pvz. atspausdinti kupono kodą ar reklamos pasiūlymą ant lipduko ir pridėti jį prie savo produkto. Tai taip pat gali būti geras būdas pabrėžti bet kokius specialius pasiūlymus, skatinant klientus įsigyti produktą arba ieškoti papildomos informacijos.

Jei savo biure turite įrangą, kuri yra dažnai matoma klientų, pvz., kasos aparatai, staleliai, šiukšlių talpos, šaldytuvai, nešiojamieji kompiuteriai, staleliai ir pan., kodėl gi nepaženklinti ir šių daiktų?

Spauda ant drobės

Daugelis žmonių vis dar galvoja, kad spauda ant drobės tinkama tik šeimos nuotraukų ar atostogų vaizdų spausdinimui, tačiau šiomis dienomis nuotraukos ant drobės spausdinamos ne tik asmeniniams poreikiams. Jos yra puikus, nebrangus ir akį traukiantis būdas padidinti verslo patrauklumą ir padėti jūsų prekės ženklui sukurti poveikį.

Nuotraukų spausdinimas ant drobės tampa populiarus, nes tai kokybiškas reklaminis produktas ir alternatyva pigiai atrodantiems popieriniams ar viniliniams plakatams. Spauda ant drobės yra ilgaamžė, atrodo prabangiai, o kainuoja tikrai nedaug.

Nuotraukos ant drobės taip pat gali padėti padaryti puikų pirmąjį įspūdį jūsų biuro lankytojams. Žmonėms pirmą kartą užėjus į jūsų patalpas pastebimos visos smulkmenos – spauda ant drobės su jūsų įmonės vaizdais, darbuotojais, logotipais, ar kiti panašūs atvaizdai – nustebins klientus, supažindins juos su jūsų verslu ir verslo idėja bei kultūra.

Spaudiniai ant drobės yra puiki vizualinė medžiaga parodose ar konferencijose. Atvaizduokite savo įmonės logotipą ar reklaminį šūkį, ant drobės taip pat galite naudoti savo prekės ženklą ir taip padėti savo verslui išsiskirti iš minios. Taip pat galite pasirinkti puikių kadrų su jūsų produktais ar paslaugomis ir akimirksniu suteikti savo verslui profesionalumo, kuris įkvėps pasitikėjimo jūsų prekės ženklu ir leis visiems žinoti, kad jumis galima pasitikėti.

Neverta pamiršti, kad nuotraukos ant drobės taip pat gali tapti puikia dovana jūsų partnerių ar klientų sienoms papuošti – belieka pasitelkti vaizduotę ir nuspręsti, ką norite atvaizduoti.

Mobilūs stendai („Roll-up“)

Jei esate verslo savininkas, kuris ieško reklaminės terpės, kuri būtų lengvai pritaikoma, lanksti, paprasta naudoti ir galinti veiksmingai perduoti jūsų pranešimą, tuomet pasinaudokite reklaminių, mobilių stendų („roll ups“) galimybėmis.

Mobilūs stendai yra geras pasirinkimas bet kuriam verslui, norinčiam efektyviai pasirodyti per prekybos parodas, konferencijas, pristatymus ir t.t. Neatsižvelgiant į jūsų verslo dydį, reklaminiai mobilūs stendai gali padėti profesionaliai pristatyti save ir užtikrinti potencialių klientų susidomėjimą.

Rinkai sparčiai plečiantis – joje vis daugėja konkurentų. Mobilūs stendai gali tapti puikiu rinkodaros įrankiu. Juose galite išradingai atvaizduoti savo produktams, atskirti savo verslą nuo daugybės kitų, taip pat padaryti ilgalaikį poveikį praeiviams ir sudominti juos sužinoti apie jūsų verslą, produktus ir paslaugas daugiau.

Mobilų stendą patalpinkite ir savo patalpų fojė. Jame atvaizduokite pasisveikinimą klientams, aprašykite savo paslaugas ar produktus, savo įmonės viziją, misiją, palinkėkite klientams malonaus apsilankymo.

Vykdami į pristatymą, verslo konferenciją ar seminarą, pasitelkite šias vizualines priemones – tai puikus būdas pristatyti jūsų įmonę ir garsinti savo prekinį ženklą. Mobilūs stendai yra kompaktiški ir lengvi, todėl su jais lengva keliauti. Tai padės jums atrodyti profesionaliau ir labiau pasiruošusiems.

Mobilių stendų gamyba įprastai yra nebrangi. Šis reklamos būdas yra efektyvus ir ekonomiškas būdas skleisti savo pranešimą potencialiems klientams.

Šaltinis: IRV Spaustuvė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: