Organizatorių archyvo nuotr.

Jeigu galvojate ar jums iš tiesų reikalingos kaminkrėčio paslaugos, tai siūlytume bent jau pasidomėti kaip vyksta visi valymo darbai, nes jie tikrai yra gana sudėtingi, o ypač, jeigu pečius ar krosnis nėra standartinė. Labai svarbu žinoti, kad visos tos krosnys ir pečiai turi būti nuolatos prižiūrimi ir valomi. Greičiausiai spaudoje skaitėte kaip dėl netinkamo priežiūros sudega namai – taip būna dėl to, jog nei kaminas, nei pačios krosnys nebūna išvalomos laiku. Gaisrai kyla dėl suodžių – būtent juos ir būtina pašalinti prieš prasidedant šildymo sezonui sako Universalaus Meistro kaminų valymo specialistai. Žinoma, tai liečia privačių namų gyventojus, kurie šildosi įprastiniu kuru, o ne dujomis ar kitais būdais.

Lietuvoje jūs galite kaminkrėčius rasti kiekviename mieste – jie dirba tiek savarankiškai, tiek ir įmonėse. Kainos dažniausiai išlieka panašios visur, bet jos nustatomos atsižvelgiant į kliento namuose esantį pečių ar krosnį. Pirmiausia įvertinamas darbo laikas – nustatoma kiek laiko truks visi valymo darbai ir paskui pasakoma galutinė kaina. Tam, kad kaina būtų nustatoma iš anksto, kaminkrėtys turės žinoti ką jam teks valyti – židinį, koklinį pečių, krosnelę ir t.t. Būtina akcentuoti, kad senas krosnis bei pečius valyti yra sudėtingiau – ten daug įvairiausių angų, iš kurių teks šalinti suodžius.

Naujesni pečiai bei krosnys pasižymi tuo, kad juos valyti yra lengviau – yra mažiau angų. Bet, kai kurie kaminkrėčiai neretai valymų darbų neatlieka tiems, kurie turi nestandartinius šildymo įrenginius. Pavyzdžiui, itin siauriems kaminams gali tekti naudoti specifinę įrangą, kurios galbūt neturės kai kurie kaminkrėčiai. Dažniausiai visi renkasi standartinio dydžio kaminus, todėl jums dar prieš paslaugų užsakymą teks paaiškinti specialistui visus niuansus, jog jis iš anksto žinotų ar turi tam reikiamą įrangą ar ne.

Kaminkrėčio paslaugos dažniausiai užsakomos rudens pradžioje, kuomet ruošiamasi šildymo sezono atidarymui. Bet, geriausia būtų šių specialistų paslaugomis pasinaudoti vos tik baigiasi šildymo sezonas, nes į kaminą patekęs vanduo gali suodžius kaip reikiant prilipdyti prie jūsų kamino ar kitų angų.

Kaminkrėtys įprastai valo net tik kaminus, bet ir viduje pasirūpina visais valymo darbais. Tai reiškia, kad jeigu yra poreikis, kaminkrėtys išvalys ir patį pečių ar židinį, išvalys visas angas, pasirūpins, kad židinio ar pečiaus sienelė taip pat būtų tinkamai paruošta kūrenimui. Labai svarbu, jog viskas būtų išvalyta kruopščiai. Jeigu jūs per šildymo sezoną sukūrenate gana daug kuro, tai jums būtina kasmet naudotis tokių specialistų paslaugomis. Tuo labiau, kad jeigu patalpos yra didžiulės – tam reikia ir daugiau kuro, o tai reiškia, kad bus daugiau ir suodžių, kurie kels pavojų ne tik jums, bet ir kitiems namuose ar kitose patalpose būnantiems žmonėms.

Užsakymo Nr. KMC170012

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: