Kaunas.lt archyvo nuotr.

Daugiau nei du dešimtmečius nelegalius reklamos stendus valdžiusios ir nei cento mokesčių į miesto biudžetą nesumokėjusios bendrovės „Prašau“ veikla pagaliau pažabota. Kovo mėnesio pradžioje savivaldybei pašalinus 10 Laisvės alėjoje stovėjusių nelegalių reklamos stendų, įmonei už nelegalios reklamos eksploatavimą skirtos baudos bei įpareigojimas išardyti likusius nelegalius įrenginius.

Nuo 1992 metų miesto biudžeto nė centu nepapildžiusiai įmonei „Prašau“ Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai praėjusį mėnesį skyrė beveik 1600 eurų baudą bei įpareigojo išardyti nelegalius stendus. Bendrovė ne tik nepašalino įrenginių, tačiau savivaldybės sprendimą apskundė teismui.

Apmokėjo savivaldybė

Pasak Kauno administracijos direktoriaus pavaduotojo Viliaus Šiliausko, dešimt nelegalių griozdiškų stendų esančių Laisvės alėjoje ir jos prieigose kovo 1-ąją buvo nukelti už miesto lėšas, o sąskaita už darbus išrašyta bendrovei „Prašau“.

„Kadangi pati bendrovė nenukėlė savo įrenginių, tą padarėme mes patys. Už tai bendrovei išrašyta sąskaita, kuri taip pat apskųsta teismui“, – teigė V. Šiliauskas.

Pinigų nemokėjo

Pasak teisininkų, įmonė dėl leidimų išdavimo į miesto savivaldybė pirmą kreipėsi tik 2012 metais, tačiau nesugebėjo tinkamai paruošti ir pateikti visų dokumentų, todėl leidimas nebuvo išduotas.

„Faktas, kad kažkada reklaminiai įrenginiai buvo pastatyti teisėtai, nereiškia jų teisėto stovėjimo dabar, nes tai laikini statiniai, kurių legalumas revizuojamas kas keli metai, priklausomai nuo teisės aktų reglamentavimo. Trumpai apibendrinant situaciją, bendrovės „Prašau“ reklaminiai įrenginiai stovėjo neteisėtai, neturėdami leidimo ir nebuvo mokama rinkliava“, – aiškino V. Šiliauskas.

Reklamos įrenginių įrengimas ir reklamos skleidimas Kauno mieste reglamentuojamas Leidimų įrengti išorinę reklamą išdavimo tvarkos aprašu. Tai reiškia, kad reklamą galima skleisti tik teisės aktų tvarka gavus leidimą ir mokant nustatytą rinkliavą miestui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: