Sutarties pasirašymas / KTU archyvo nuotr.

Dar tik šį rudenį Kaune oficialiai veiklą pradėjusi tarptautinė gamykla „HELLA“ lapkričio 19 dieną pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kauno technologijos universitetu (KTU). Susitarimą tarp vieno pažangiausių technologinio tipo universitetų Lietuvoje ir elektronikos komponentus automobilių pramonei kuriančios įmonės parašais sutvirtino KTU rektorius Eugenijus Valatka ir „HELLA Lithuania“ vadovas Michael Jarecki.

Atsižvelgdami į mokslo bei naujų technologijų pristatymo visuomenei svarbą, KTU ir „HELLA Lithuania“ susitarė dėl abipusiai naudingo bendradarbiavimo plėtojimo, siekiant mokslo integracijos, glaudesnio studijų ir praktikos sąlyčio bei kitų siekinių.

„Džiugu, kad KTU ir „HELLA“ bendradarbiavimą lydi konkretūs  žingsniai“, –  susitikime pastebėjo E. Valatka, akcentuodamas, jog bendradarbiavimas įgauna aiškius kontūrus ir virsta susitarimais dėl būsimų veiksmų.

Tarp ilgalaikių abiejų organizacijų bendradarbiavimo krypčių – mokslinių tyrimų, žmogiškųjų išteklių ir kitų sričių projektų įgyvendinimas,  mokslinės produkcijos kūrimas, mokslinės ir technologinės informacijos keitimasis ir sisteminimas, technologinių problemų sprendimas bei sąlygų moksliniams tyrimams sukūrimas.

Taip pat numatyta bendradarbiauti tobulinant studijų programas, organizuojant studentų mokomąsias praktikas bei įgytų žinių pritaikomumą darbo vietoje.

Pasak KTU rektoriaus E. Valatkos, artimiausi bendros veiklos planai sietini su studijų procesu – darniu praktikų organizavimu, baigiamaisiais darbais. Su šiais bendradarbystės aspektais susijusius klausimus spręs ir veiksmus numatys Universitete suburta darbo grupė.

 Tolimesnėje perspektyvoje KTU partnerystės lūkesčius sieja su inovatyvių produktų kūrimo procesu ir abipusiai naudinga kompetencijų plėtra.

 „Mums bendradarbiavimas su KTU yra reikšmingas dėl čia jau esančių ir rengiamų būsimų ekspertų“, – teigia „HELLA Lithuania“ vadovas M. Jarecki

Pasak jo, KTU ir „HELLA“ bendra veikla ne tik sukuria prielaidas jauniems regione gyvenantiems kvalifikuotiems specialistams rasti naujų darbo vietų, tačiau įgalina verslo įmonę aktyviai dalyvauti edukaciniame procese, ugdant būsimam darbui reikalingus specialistų įgūdžius.

M. Jarecki pabrėžia, kad naujojoje gamykloje dirba jauna ir ambicinga komanda, išdrįsusi imtis naujų iššūkių ir augti kartu. Kasdienė veikla yra pagrįsta komandos vizija, kuri, pasak vadovo, „tarsi įrašyta į kompanijos DNR“. Modernios gamyklos darbo kultūra grindžiama siekiu visapusiškai tobulėti, antreprenersytės puoselėjimu ir atvirumu naujoms idėjoms ir požiūriams.

Kaune veikiančio „HELLA Lithuania“ padalinio komandą šiuo metu sudaro daugiau nei 70 žmonių iš Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos šalių. Apie gamyklos statybų pradžią Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) daugiau nei 40 tūkst. darbuotojų turinti, 35 šalyse ir 125 vietose veikianti „HELLA“ paskelbė 2017 metų pabaigoje.

„HELLA“ patenka į 40-ies didžiausių automobilių komponentų gamintojų pasaulyje sąrašą ir yra viena iš 100 didžiausių pramonės bendrovių Vokietijoje. Iš viso per trejus pirmojo plėtros etapo metus „HELLA“ Kaune planuoja įdarbinti apie 250 darbuotojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: