pexels.com nuotr.

Kinijos specialistai rugpjūtį pateiks išvadas, ar Lietuva gali į Kiniją eksportuoti gyvus gyvulius, rašo “Verslo žinios”. Anot žemės ūkio atašė Kinijoje Mindaugo Kuklieriaus, patekti į šią rinką ypač aktualu Lietuvos mėsos ir pieno pramonei, nes ji priversta ieškoti naujų galimybių, kai nebeliko eksporto į Rusiją.

“Vizitas, per kurį bus tikrinami “Marijampolės pieno konservai” ir “Pieno žvaigždžių” padalinys “Kauno pienas”, – tai žvalgyba. Realus vertinimas ir galbūt leidimai vežti bus tik po kelių mėnesių”, – sakė M.Kuklierius.

Šis vizitas – santykių atšilimas ir Kinijos pažado, kad bus dirbama dėl leidimų eksportuoti, vykdymas. Lietuva tikisi, kad vėliau bus pradėta kalbėti dėl mėsos ir mėsos produktų, grūdų ir sėklų. Beveik visos šalies kaimynės į Kiniją gali vežti pieno ir mėsos produktus. Lietuvai šie sertifikatai, dėl kurių buvo suderėta, neišduoti dėl prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimo su Dalai Lama 2013 metais.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: