© Wikimedia Commons nuotr.

George Soros, yra Vengrijos žydų kilmės investuotojas, mažos rizikos fondų valdytojas ir filantropas. „Juodojo trečiadienio“ metu šis investuotojas uždirbo apie milijardą dolerių ir buvo pramintas tuo, kuris palaužė Anglijos banką, „lažindamasis“ prieš šią valiutą, nes jautė, kad ji gali būti pervertinta.

Šis suktas senolis, sugebėjo nemažai pasipelnyti, Didžiosios Britanijos netikėto išstojimo iš ES metu. Nors tikslios sumos, kurią George Soros pasipelnė niekas nežino, viešieji rodikliai rodo tai, kad jis padvigubino savo „statymus“ šių metų pradžioje, manydamas, kad akcijos nuvertės.

Jis taip pat daug investavo ir į auksą. G.Soros nusipirko 19 milijonų akcijų aukso kasykloje „Barrick Gold Corporation“, kurio vertė po Brexit, pakilo į aukščiausią tašką. Tokios aukštumos, paskutinį kartą pastebėtos tik 2014 metais.

Likus keturioms dienoms iki referendumo rezultatų paskelbimo 85-rių metų milijardierius, George Soros, perspėjo, kad iš Brexit kai kurie žmonės praturtės, bet didžioji dalis balsuotojų taps daug skurdesni. „Aš noriu, kad žmonės žinotų, kokios pasekmės jų laukia išstojant iš ES, prieš jiems einant balsuoti. Balsas už išėjimą iš ES galėtų reikšti „Juodąjį penktadienį“ ir rimtas pasekmes paprastiems žmonėms.

„Galų gale, Britanija gali būti šiek tiek geresnė palikdama Europos sąjungą, bet jos ekonomika ir žmonės trumpam arba vidutiniam laikotarpiui, labai nukentės,“  rašė Soros (birželio 25d išleistame esė).

„Po Britanijos sprendimo išeiti iš Europos, Europa galiausiai likviduosis ir tai yra praktiškai negrįždamas efektas“, teigė George Soros.

„Įtampa tarp Europos sąjungininkų, pasiekė aukščiausią tašką, ne vien dėl pabėgėlių problemos, bet ir dėl nesutarimų tarp kreditorių ir skolininkų šalių euro zonoje.“

Likus vos kelioms dienoms iki balsavimo, jis perspėjo, kad svaro sterlingo vertė prieš dolerį gali kristi daugiau nei 20%. Balsuotojai visiškai nuvertino Bretix įsigaliojimo „kainą“. Penktadienį, po Britanijos referendumo rezultatų paskelbimo, svaro vertė nukrito 8,1% ir tai yra didžiausias svaro nuvertėjimas per pastaruosius 30 metų. Soros sakė: „Tikrosios pasekmės Britanijos ekonomikai, gali būti prilyginamos 2007-2008 metų finansinei krizei, bet Europa gali sulaukti dar baisesnės ateities“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: