Organizatorių archyvo nuotr.

Šiandien Kauno „Žalgirio“ arenoje  prasidėjusioje parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ pirmąkart už novatorišką, išskirtinę, iš vietinių žaliavų pagamintą produkciją įmonėms išdalinta 15 medalių. Du medalius pelnė Kauno rajono įmonės „Vegateksa“ ir „Vilkijos gija“.

Parodos medaliai skirti gamintojams, kurių produkcija buvo vertinama maisto pramonės, lengvosios pramonės, kosmetikos ir buitinės chemijos pramonės, statybų kategorijose.

Lengvosios pramonės produktų kategorijoje parodos medaliais už termo frotines pėdkelnes ir kojines įvertinta įmonė „Vegateksa“, o už vyrišką laisvalaikio megztinį – „Vilkijos gija“.

Parodoje Kauno rajonui atstovauja garsios Lietuvoje įmonės „Aconitum“, „Ekotermas“, „Šiluma ir Ko“. Unikalius konditerijos produktus siūlo „Ledinukas“, „Šauka“, „Meškėnas“. Tekstilės produktus – „Vegateksa“, „Vilkijos gija“.

Farmacijos rinkos ypatumus Lietuvoje seminaro metu pristatys „Aconitum“ vadovas Vincas Vilius.

„Neabejoju, kad šioje parodoje dalyvaujančios rajono įmonės atlaiko aršią konkurenciją visų pirma todėl, kad ieško būdų, kaip pagerinti produkciją, ją padaryti patrauklią ne tik vietos, bet ir užsienio vartotojui. Gauti apdovanojimai rodo, kad pakaunės įmonės gamina kokybiškus produktus“, – džiaugėsi parodos atidaryme dalyvavęs Kauno rajono savivaldybės mero pirmasis pavaduotojas Petras Mikelionis.

Renginyje lankėsi ir LR Seimo narys Antanas Nesteckis. „Lietuviška prekė simbolizuoja ne tik vietos gyventojams kuriamas darbo vietas ir mūsų valstybei sumokamus mokesčius, bet kokybę, dėl kurios lietuvių gamintojų produkciją taip vertina užsienio vartotojai“, – sakė politikas.

Organizatorių archyvo nuotr.

Penktą kartą Kaune rengiamoje lietuviškos produkcijos parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“ dalyvauja rekordinis įmonių skaičius – 116 gamintojų, pernai savo produkciją ir paslaugas joje pristatė 80 įmonių. Prognozuojamą, jog spalio 4-6 dienomis Kaune vykstančią nacionalinių gamintojų produkcijos parodą Kaune aplankys apie 30 tūkst. lankytojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: