„Paysera“ nuotr.

Tarptautinių mokėjimų sistema Paysera pakeitusi savo seną įmonės pavadinimą iš EVP International į Paysera LT žengia didžiųjų kompanijų, tokių kaip McDonald’s, Subway, keliu ir pradeda platinti verslo franšizę.

Pirmąją Lietuvoje neribotą elektroninių pinigų įstaigos licenciją turinti Paysera LT nusprendė savo plėtrą vystyti per franšizes.

5 metų patirtis mūsų versle sako, kad efektyviausias būdas plėtoti tokį verslą užsienyje yra būtent per franšizę. Partneriai – franšizės gavėjai – puikiai išmano savo šalies įstatymus, kalbą, pažįsta kultūrą ir žmones bei jų įpročius. Mes suteiksime franšizės gavėjams visą „Know-How“, leisime naudotis bendromis sistemomis ir kartu toliau vystysime inovatyviausius mokėjimo sprendimus“, teigia įmonės vadovas Kostas Noreika.

Verslininkas atvirauja, kad šiuo metu jau yra potencialių franšizės gavėjų, o vieni pirmųjų sąraše bulgarai, kurie šiuo metu veikia savo šalyje pagal distributoriaus teises.

Šiuo metu bulgarai atlieka tik pagalbinę veiklą, nes jiems dar nėra suteikta vietinė licencija. Kai jie tik gaus vietinę elektroninių pinigų įstaigos licenciją, tuomet gaus ir daugiau atsakomybių bei pajamų“, sako K. Noreika.

Taip pat sutarties laukia ir veiklą pradėti nori partneriai Slovėnijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje.

Pašnekovas tikina, kad pačios franšizės davėjas yra Jungtinėje Karalystėje registruota įmonė vien dėl to, nes ten franšizės įstatymai tobulesni nei Lietuvoje, o ir kitų šalių atstovų pasitikėjimas JK įmone yra didesnis.

Kam reikėjo keisti įmonės vardą?

Įmonė koncentruojasi į mokėjimų paslaugas su prekės ženklu Paysera, senasis įmonės pavadinimas kėlė daugiau nesusipratimų nei davė naudos, tad buvo nuspręsta pavadinimą suvienodinti su pagrindiniu prekės ženklu.

Anksčiau klientai atlikdami pervedimus matydavo EVP International pavadinimą ir jį tapatindavo su lėšų gavėju arba siuntėju. Tikimasi, kad įmonės pavadinimą pakeitus į Paysera LT, klientams bus lengviau suprasti kas yra tarpininkas, o kas lėšų tikrasis siuntėjas ar gavėjas“, pasakoja Verslininkas.

Padidino įstatinį kapitalą

Paysera įstatinis kapitalas ženkliai padidėjo: nuo 2011 metais buvusio 431 tūkst. 600 litų, iki 431 tūkst 600 eurų.

K. Noreika tikrąją priežastį įvardina plėtrą ir teigia, kad įstatinį kapitalą ketina dar šį mėnesį pakelti iki 1 milijono eurų naudojant per keletą metų sukauptą nepaskirstytą pelną.

Plečiame veiklą ne tik per franšizes į užsienio šalis, bet ir kurdami naujus produktus, tokius kaip bilietų platinimo sistema Paysera Tickets. Tikimės, kad mūsų kuriami produktai ir naujos paslaugos taps stipriais konkurentais šiuo metu esantiems rinkos lyderiams. Tad įstatinio kapitalo didinimas ir investavimas į naujus projektus yra svarbus žingsnis įmonės plėtroje“, tikina Paysera vadovas.

Nuo įmonės veiklos pradžios kiekvienais metais finansiniai rodikliai nuolatos auga. 2015 metais Paysera LT pajamos buvo 3,7 mln. EUR, o klientų atliekamų pervedimų suma sudarė 754 mln. EUR.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: