Organizatorių archyvo nuotr.

Praėjusiais metais naudojimasis LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalais, palyginti su 2014-aisiais, išaugo daugiau nei perpus – 55 proc. Didėjo ne tik verslo, bet ženkliai ūgtelėjo ir privačių klientų LP EXPRESS terminalais siųstų siuntų skaičius.

„Kasmet sparčiai auganti el. prekybos rinka didina ir savitarnos terminalais LP EXPRESS siunčiamų siuntų apimtis. Statistika rodo, kad pernai beveik trečdalis Lietuvos gyventojų pirko internetu. El. parduotuvėje įsigyta prekė ir jos pristatymas šiandien yra suvokiama kaip viena paslauga, todėl žmonės nori, kad pirkinio atsiėmimas, kaip ir jo įsigijimas, būtų greitas bei patogus.

LP EXPRESS terminalus renkasi klientai, kurie nelinkę derintis prie pašto ar kurjerių darbo laiko. Galimybė visą parą sau parankiausiu metu išsiųsti ar atsiimti siuntą tampa vienu iš būdų, kaip išpildyti pasikeitusius šiandienos klientų poreikius ir lūkesčius“, – pažymėjo siuntų savitarnos terminalų LP EXPRESS veiklą vykdančios Lietuvos pašto patronuojamosios įmonės „Baltic Post“ vadovas Juozas Buitkus.

Iš visų pernai LP EXPRESS terminalais siųstų siuntų net du trečdalius jų sudarė verslo klientų, kurių didžioji dalis – el. parduotuvės, siuntos. Verslo klientų LP EXPRESS terminalais siunčiamų siuntų apimtis išaugo beveik perpus – 46 proc. Vis dėlto labiausiai 2015 m. padidėjo privačių klientų aktyvumas. Pernai gyventojai per LP EXPRESS terminalus išsiuntė beveik 80 proc. daugiau siuntų nei 2014-aisiais.

Verslo klientai dažniausiai rinkosi iš rankų į terminalą siuntimo būdą, gyventojai – iš terminalo į terminalą. Pastarojo siuntimo būdo, kai siunta iš vieno LP EXPRESS terminalo yra persiunčiama į kitą, populiarumas išaugo daugiau nei 83 proc.

Šiuo metu iš viso veikia net 80 LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalų 41-ame Lietuvos mieste. Pernai pastatyti 9 nauji savitarnos terminalai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Mažeikiuose ir Alytuje. Atsižvelgus į klientų poreikius, dalyje LP EXPRESS terminalų buvo integruota daugiau siuntų dėžučių.

Per savitarnos terminalus LP EXPRESS siuntas galima siųsti ne tik Lietuvoje, bet ir į 22 Europos šalis.

LP EXPRESS vieninteliai šalyje klientams siūlo tokį platų siuntų pristatymo būdų pasirinkimą. Išsiųsti siuntas galima per LP EXPRESS kurjerius, visą parą veikiančiais siuntų savitarnos terminalais LP EXPRESS arba užsukus į bet kurį iš beveik 700 paštų Lietuvoje.

Reklama: raskite siuntas užsienyje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: