© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vyriausybė neatsisakys anksčiau deklaruotų planų dar šiemet spalį paskelbti tarptautinį skalūnų angliavandenilių paieškos konkursą, nepaisydama nepalankių prognozių tarptautinėje rinkoje, rašo “Verslo žinios”.

Dienraščio žiniomis, pastaruoju metu kelių ministerijų atstovai, premjero patarėjai diskutavo, kaip pasielgti: skelbti žvalgybos konkursą, rizikuojant nesulaukti nė vieno pretendento paraiškos, ar atidėti jį vėlesniam laikui, įsivyravus palankesnėms aplinkybėms. Šaltiniai teigia, kad dėl šios priežasties buvo atsisakyta atskirti skalūnų dujų ir naftos paieškos veiklas į atskiras, tikintis, kad galimybė turint vieną licenciją ieškoti ir naftos, didins investuotojų susidomėjimą.

Tai iš dalies “Verslo žinioms” patvirtino energetikos ministras Rokas Masiulis: “Manau, verta išžvalgyti turimus išteklius, kad galėtume apsispręsti, kaip juos naudoti, – mūsų konkurso pranašumas tas, kad kviesime išgauti konvencinę naftą, o virš jos esančius skalūnus prašysime išžvalgyti, todėl tikime, kad susidomėjimas konkursu bus”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: