Organzatorių archyvo nuotr.

Paskolos gali būti įvairių tipų: vartojimo, skirtos automobilio, nekilnojamo turto įsigijimui, namų remontui, medicinos ir sveikatinimo paslaugoms apmokėti, verslo finansavimo ir kitos. Pastebima tendencija, jog dažnai pavieniai asmenys bei šeimos teikia paraiškas vartojimo paskoloms gauti, kurių finansavimą panaudoja didesniems pirkiniams įsigyti, remontuoja turimą transporto priemonę, išvyksta į keliones. Taip pat paraiškos pildomos paskolai automobiliui įsigyti, kadangi kiekvienam iš mūsų, ypač šeimoms, turinčioms mažų vaikų, nuosava transporto priemonė suteikia galimybę lengviau planuoti laiką, saugiai bei greitai pervežti artimuosius iš vienos vietos į kitą. Paskolos namų remontui – dar vienas dažnas pasirinkimas, kurio prireikia siekiant įsirengti ar atnaujinti nuosavą būstą tam, kad šis taptų funkcionalus ir praktiškas. Išvardinti paskolų tipai nereikalauja turto įkeitimo, o norint sužinoti platesnės informacijos apie finansavimą, galite kreiptis čia.

Prieš pildant paraišką paskolai gauti yra būtina gerai įvertinti asmenines skolinimosi galimybes. Dažniausiai yra kreipiamasi į finansų ekspertus, kurie įvertina gaunamas pajamas, išlaidas, asmeninę kredito istoriją. Jeigu asmuo, turėjęs ankstesnių kredito sutarčių, yra pradelsęs mokėjimus, buvo skolingas, tai sumažina jo galimybes pasirašyti naują paskolos sutartį. Tam, kad paskolų bankai teigiamai vertintų galimybes pasiskolinti, asmens kredito istorija turi būti gera, neturinti pradelstų mokėjimų, įsiskolinimų, o gaunamos pajamos būtų pakankamos ne tik įmokų grąžinimui kiekvieną mėnesį, bet taip pat jų užtektų kasdienės reikmės išlaidoms apmokėti kaip nuosavos transporto priemonės išlaikymas, maisto produktai, vaikams būtinos įsigyti prekės ir pan. Taigi, finansinis įsipareigojimas jokiu būdu neturi tapti našta bei galvos skausmu. Kai kurie finansų ekspertai rekomenduoja dar prieš priimant paraiškos pildymo sprendimą gerai apgalvoti, kokią sumą sieks pasiskolinti. Tuomet rekomenduojama, mažiausiai keletą mėnesių, nuo gaunamų pajamų atsidėti apytikslę įmokų sumą, kurią ateityje, teigiamu paskolos paraiškos atveju, reikės mokėti bankui. Šis būdas tampa tarsi nedidelė treniruotė, padedanti įvertinti gaunamas pajamas ir pastebėti, ar jų pakaktų paskolos sutarties laikotarpiu ne tik kasdienėms išlaidoms, bet ir įmokų bankui mokėjimui.

Vartotojų patogumui yra siūlomos ne tik turto įkeitimo nereikalaujančios paskolos, bet ir suteikiamas finansavimas be pradinio įnašo. Kiekvienas paskolos tipas turi priskirtą metinę palūkanų normą, galimą pasiskolinti mažiausią bei didžiausią sumą bei kitas finansavimo sąlygas. Taip pat bankas suteikia galimybę skolintis kartu su laiduotoju, jeigu siekiančio gauti finansavimą asmens pajamos yra mažesnės, negu nurodyta paskolų banko sąlygose. Dar viena paskola, kuriai paraišką kiekvienais metais teikia vis daugiau žmonių – medicinos ir sveikatinimo paslaugoms apmokėti. Paskola finansuoja reikiamų gydytojų konsultacijas, tyrimus, jei reikia – pačių gydymų ar operacijų išlaidas. Paskola gali apmokėti estetinės bei plastinės chirurgijos paslaugas, vaistų įsigijimą, sporto klubų, kitų sveikatinimo paslaugų išlaidas ar net naminių augintinių gydymą. Aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdai ir visas inventorius, apranga, reikalinga sveikesniam gyvenimui taip pat gali būti finansuojama minėto paskolos tipo.

Specialistai primena, jog paraiškas dėl paskolos gali teikti ne tik gyvenantys Lietuvoje, bet ir dirbantys užsienyje, tereikia atkreipti dėmesį į reikiamus pateikti dokumentus, gaunamas pajamas, darbo stažą ir pan. Taigi, neturint reikiamo santaupų kiekio, tačiau esat būtinybei atlikti namų remontą, įsigyti didesnius pirkinius kaip buitinės technikos prietaisai, baldai, siekiant apmokėti gydymo išlaidas, įsigyti ar suremontuoti transporto priemonę, namuose atlikti remontą – paskolos tampa sprendimu, įgyvendinančiu idėją, kuriai yra būtinas finansavimas.

Užsakymo Nr. KMC180013

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: