© Wikimedia Commons nuotr.

Vėl atsinaujinus naftos kainų smukimui, augimas pagrindinėse Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono vertybinių popierių biržose antradienį išblėso.

Japonijos “Nikkei 225” ūgtelėjo vos 0,1 proc., tuo tarpu Kinijos “Shanghai Composite” sumenko 0,65 proc., o Honkongo “Hang Seng” – 0,2 procento.

Analitikai tolesnio augimo akcijų rinkose perspektyvas vertina atsargiai.

Anot jų, “tiesiog nemanome, kad viskas, dėl ko buvo nerimaujama prieš porą savaičių, jau išnyko”.

Investuotojams vertinant besitęsiančias pagrindinių naftos gamintojų diskusijas apie galimą gavybos lygio įšaldymą, WTI rūšies naftos kainos balandžio mėnesio sandoriams smuko 1,38 proc., o “Brent” kainos balandžio sandoriams sumenko 1,3 procento.

Pasak ekspertų, rinkoje, be kita ko, abejojama, ar naftos kainos gali dar padidėti, taip pat nerimaujama dėl galimo neigiamo poveikio, kurį bankų pelnui gali padaryti didžiuosiuose ūkiuose taikomos mažos palūkanų normos.

Tarptautinė energetikos agentūra (TEA) pirmadienį pareiškė prognozuojanti, kad naftos kainos pasaulio rinkoje pakilti iš dabartinių lygių turėtų ne anksčiau 2017 metų ir netgi tuomet kainų augimas bus lėtas, nes didžiausi pasaulio ūkiai yra sukaupę milžiniškas “juodojo aukso” atsargas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: