© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prekybos tinklą “Maxima” valdanti “Vilniaus prekyba” prašo Valstybinės mokesčių inspekcijos, kad ši atliktų mokestinį patikrinimą.

Pranešime bendrovė nurodo, kad griežtai atmeta bet kokius kaltinimus mokesčių vengimu tiek Lietuvoje, tiek bet kurioje kitoje šalyje, kurioje grupės įmonės vykdo veiklą.

Įmonė nurodo, jog yra pasirengusi pateikti visus reikiamus dokumentus.

“Dar kartą pabrėžiame, kad viešai išsakytus vertinimus ir kaltinimus mūsų bendrovių atžvilgiu vertiname kaip vieno grupės akcininkų agresyvaus pasitraukimo iš šio verslo strategijos dalį”, – rašoma pranešime.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad “Vilniaus prekybos” akcininkų naudojamos mokesčių vengimo schemos apiplėšia valstybę. Pasak jos, tai yra iššūkis Vyriausybei.

Smulkusis “Vilniaus prekybos” akcininkas Mindaugas Marcinkevičius teigia, kad jam pasitraukus iš “Akropolius” valdančios įmonės vadovo pareigų prasidėjo pokyčiai pačioje grupėje – pradėjo kurtis dešimtys holdingų, kurie buvo skirti tam, kad realią veiklą vykdančios bendrovės būtų atribotos nuo grupės akcininkų. M.Marcinkevičius tikino, kad “Vilniaus prekybos” grupėje buvo taikoma “ypač agresyvi” mokesčių planavimo sistema.

Naujienų portalui delfi.lt grupės advokatė nurodė, kad įkuriant įmones Europos Sąjungos valstybėse – Kipre, Nyderlanduose, Liuksemburge, Lietuvoje visada buvo paliekami mokesčių mokėtojai – nuolatinės buveinės, todėl mokesčiai toliau buvo mokami Lietuvoje taip, tarsi reorganizacijų nė nebūtų buvę ir dėl to mokesčių našta negalėjo sumažėti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: