Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvoje vienas gyventojas per metus vidutiniškai išgeria 4 kilogramus kavos. Tarptautinės kavos organizacijos (angl. International Coffee Organization (ICO) duomenimis, meile kavai lenkiame Latviją (3 kilogramai), bet atsiliekame nuo Estijos, kuri su 5,2 kilogramo beveik prilygsta kavos šalimi Europoje tituluojamai Italijai – čia vienam gyventojui kasmet tenka 5,6 kilogramo kavos.

Lietuvoje labiausiai mėgstamos kavos su pienu, tačiau šių dienų hitas flat white tipo kava, į kurios autorystę pretenduoja Australija ir Naujoji Zelandija, leidžia nepaskandinti kofeino piene.

Flat white kavos populiarumo paslaptį bando išnarplioti tokie užsienio žiniasklaidos gigantai kaip „Business Insider“, „CNN Travel“, „The Guardian“ ar „The Independent“.

„Flat white kava yra populiariausias pasirinkimas madingiausiuose Australijos kavinėse, ji vos prieš keletą metų itin išpopuliarėjo Amerikoje, kai į savo meniu ją įtraukė vienas populiariausių tenykščių kavinių tinklų. Šis kavos paruošimo būdas ypatingas ryškesniu skoniu, kurį suteikia dviguba espreso dozė ir lengvai suplaktas pienas. Amerikos, Europos, Australijos žemynų hitą įtraukėme ir į savo kavų asortimentą“, – teigia „Circle K Lietuva“ rinkodaros direktorė Renata Timoščik.

Visų kavų, taip pat ir flat white pagrindas yra kokybiškos kavos pupelės. Tačiau pienas šiai kavai kaitinamas silpniau, piene oro burbuliukai yra labai smulkūs, todėl išlieka ypač ryškus pačios kavos skonis. Tai jau penkta pieniškos kavos rūšis „Circle K“ degalinių kavos meniu.

„Kava kelyje daugeliui jau tapo neatsiejamu kelionės atributu, tačiau orientuojamės ir į tuos, kurie kavą geria ne dėl smagumo, bet siekdami padidinti budrumą, ilgiau išlikti žvalūs prie vairo. Todėl šią vasarą įvesdami į savo asortimentą flat white tipo kavą tikimės, kad ji išpopuliarės tarp kavos mėgėjų, kuriems nebereikės papildomos espreso dozės“, – sako R. Timoščik.

Utrechto universiteto mokslininkų grupės atlikto tyrimo duomenimis, 80 ml puodelis juodos kavos iš tiesų padidina vairuotojų budrumą bei dėmesio koncentraciją, išvaiko mieguistumą.

Tirdami kavos poveikį mokslininkai stebėjo, kaip keičiasi vairuotojų budrumas monotoniškame kalnuotame kelyje. Po dviejų valandų vairavimo dėmesio vairuotojai buvo išsiblaškę, apsnūdę, tačiau 15 minučių pertraukėlė bei puodelis kavos jiems padėjo atsigauti ir be sustojimo monotonišku keliu važiuoti dar valandą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: