(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Aktorius, režisierius, dainų autorius ir atlikėjas Andrius Kaniava nesnaudžia. Pasitelkęs savo bendraminčius – gitaristą Aleksandrą Ten ir pianistą Sigitą Mickį – jau spalio 16 d. Kaune jis akustiškai pristatys savo antrąjį albumą „Antikvariatas“ bei naujausias, galbūt dar niekam negirdėtas dainas, kurios jau laukia savo albumo ir turi teisę būti išgirstos klausytojų.

Palydėdamas į gyvenimą naujausią, šiems laikams nebūdingai, „nepadoriai“ ilgai – net trejus metus – kurtą albumą „Antikvariatas“, A. Kaniava sako: „Antikvariatas – senų daiktų, kurių nesieja nei istorija, nei laikmetis, pardavimo ar tiesiog eksponavimo vieta. Vieta, kuri egzistuoja tik dėl praėjusio laiko, jo pasekmių ir kuriai prabėgęs laikas yra naudingas. Tai tinka visoms be išimties 12 dainų, esančių šiame albume. Tuo galėjo įsitikinti visi, užsukę į Mokytojų Namų kiemelį birželio mėnesį įvykusiame koncerte. Mes tiesiog užlipome į sceną ir pabandėme gyvai pagroti tai, ką įrašėme studijoje. Ir, įtariu, mums tai pavyko.“

Daugelį metų kūręs muziką tik teatrui, 1998 m. A. Kaniava metė iššūkį Lietuvos muzikiniam pasauliui – įkūrė Sunkiosios Muzikos Orkestrą „MUSĖ”. Muzikuoti kartu buvo kviečiami visi, prisijungė trys: Aurelijus Globys, Vidas Kyburys ir Aleksandras Kazakevich. Du metus orkestras grojo muziką, visiškai nederančią prie bendro Lietuvos muzikinio pasaulio vaizdo. Deja, maištas išsekino, ir 2000 m., protestuodamas prieš du metus trukusį nepripažinimą, Sunkiosios Muzikos Orkestras „MUSĖ” išsiskirstė negrįžtamai.

Tačiau gerai žinomas dainų autorius ir atlikėjas ilgai netylėjo. Jis savo kelyje sutiko Muzikantą iš didžiosios raidės – Aleksandrą Ten, į Lietuvą ieškoti laimės atvykusį iš tolimosios Rusijos. Jie bendromis jėgomis sukūrė akustinės muzikos programą „Muzika Mūsiškiams“, kurios pavadinimas išlieka toks pats jau daugelį metų, tik nuolat keičiamas turinys. Laikui bėgant prie atlikėjų prisijungė dar du garbūs muzikantai – Andrius Daugirdas ir Aleksejus Arslanovas. Bendro dažno buvimo kartu rezultatas – 2005 m. išleistas albumas „Atšilusi musė“ ir 2008 m. – „Antikvariatas“.

A. Kaniavos albumo „Antikvariatas“ pristatymas vyks spalio 16 d. (penktadienį) 18 val. VDU Didžiojoje salėje (S. Daukanto g. 28, Kaunas).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: