@ tytoalba.lt archyvo nuotr.

Christophe‘as André – prancūzų psichoterapeutas, psichiatras, vienas žymiausių biheivioristinės, kognityvinės ir elgesio terapijos atstovų, vienas pirmųjų psichoterapijoje ėmęs taikyti meditaciją. Parašė per 30 didžiulio populiarumo sulaukusių knygų, skirtų plačiajai auditorijai. Lietuviškai išleistos „Netobuli, laisvi ir laimingi“ (2014), „Ramybė“ (2014).

„Tik nepamiršk būti laimingas“ – ne tik psichologijos žynio, elgesio terapijos apaštalo, pasak prancūzų spaudos, knygos pavadinimas, bet ir puikus patarimas. Dar prancūzų klasikas Jules‘is Renard‘as yra pasakęs: „Jeigu pastatytume laimės namus, didžiausias juose būtų laukiamasis…“

Tad nieko nelaukę puoselėkime teigiamas emocijas, būkime atidūs ir budrūs, liaukimės tuščiai nerimavę ir mėgaukimės kiekviena gyvenimo akimirka.

Tokią žinią siunčia ir ši Ch. André knyga, kuriai, kaip visoms šio autoriaus knygoms, būdinga: skaidrus tekstas, mokytojo intonacija, moksliniai argumentai ir asmeniški pasakojimai. Į ją autorius įtraukia filosofines laimės koncepcijas, mokslinių tyrimų rezultatus ir iš jų išplaukiančius patarimus.

„Tik nepamiršk…“ sudaryta abėcėlės principu, kur kiekvienas žodis – informacija, mokymas, patarimas, citata, trumpa istorija, liudijimas. Ir visa tai parašyta itin šiltai. Autorius – lyg bičiulis, kuris, kaip ir mes, gromuliuoja tas pačias mintis, burba, siunta, skuba, pamiršta būti laimingas. Tačiau jis tobulėja… Ch. André – ne tik puikus pozityviosios psichologijos žinovas, bet ir neprilygstamas praktikas.

Tapti laimingam įmanoma, neabejoja autorius ir knygoje pateikia savo programą – tereikia ją suprasti, išmokti ir praktikuoti laimę taip, lyg treniruotume kūno lankstumą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: