Ketvirtadienį, sausio 21 d., 18 val. “Baltų lankų” knygyne Kaune (PC “Akropolis”) žinoma poetė, dramaturgė ir eseistė Dovilė Zelčiūtė skaitytojams pristatys pirmąjį savo romaną ir vienuoliktąją knygą “Gastrolės”. Rašytoją kalbins poetė Enrika Striogaitė ir televizijos prodiuseris, režisierius Aurelijus Šliavas.

“Dovilės Zelčiūtės romanas išsiskiria autentiškumu. Autorė romano pasakojimui pasirinko sovietinių laikų Kauno dramos teatrą. Romane gyvenimiški teatriniai vaizdai yra pinami su autorės išmone, kuriai teatras, pasak jos pačios, visą laiką buvo svarbi ir neatsiejama gyvenimo dalis. Neabejoju, jog pirmasis autorės romanas “Gastrolės” sulauks visuomenės dėmesio”, – sakė leidyklos “Alma littera” leidybos direktorė Danguolė Viliūnienė.

Romano “Gastrolės” pagrindinė herojė yra paauglė Akvilė, kuri neįsivaizduoja savo gyvenimo be teatro, atstojančio jai ir tikruosius namus, ir apskritai tikrovę. Pasaulis – tik iliuzija, be dėsnių ir tvarkos, o teatras – vieta, kurioje laikomasi bent jau dramaturginių spektaklio taisyklių. Tačiau uždanga nusileidžia, ir herojei tenka gyventi tikrąjį, savą gyvenimą, kuris yra gvildenamas pirmajame autorės romane.

“Kuo esu visiškai tikra – kad visą laiką norėjau būti teatre. Bet kuo. Teatras ir dabar man yra saugesnė realybė už tikrąją. Jis atrodo racionalesnis, švaresnis už gyvenimiškąjį pasaulį – net absurdo spektaklyje”, – taip Dovilė Zelčiūtė aiškina, kodėl romano pasakojimui pasirinko būtent tokį laiką ir vietą. Dovilė Zelčiūtė (g. 1959 m.) augo Kaune, aktorių šeimoje ir yra žinoma poetė, dramaturgė, eseistė. Romanas “Gastrolės” yra jos pirmasis romanas ir vienuoliktoji knyga.

Apie leidyklą „Alma littera“
Leidykla “Alma littera” jau beveik dvidešimt metų leidžia geriausius ir populiariausius pasaulio rašytojų kūrinius įvairaus amžiaus skaitytojams. Leidyklos misija – skatinti pažinimo ir skaitymo poreikį, teikti pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: