Susan Copich, dviejų vaikų motina iš Niujorko, gali laikyti save juodojo humoro eksperte. Pasiekusi vidutinį amžių, ji nusprendė, kad jos netenkina aktorės karjera. Pamačiusi save šeimos fotografijose ji nusivylė savo santuoka, nes atrodė tarsi neegzistuotų šiame pasaulyje. Šiai problemai ji rado sprendimą – sukurti seriją nuotraukų, kuriose ji pristatytų save kitaip.

Susan nusprendė naudingai panaudoti savo laisvalaikį ir pradėjo lankyti fotografijos pamokas. Šis užsiėmimas padėjo jai išlaikyti sveiką protą ir pabėgti nuo namuose vyraujančios rutinos ir kylančio nusivylimo esama padėtimi.

Lankydama fotografijos pamokas ji susipažino su Cindy Sherman darbais, kurie buvo žinomi, kaip konceptualūs portretai. Įkvėpta šios fotografės, kuri taip pat buvo ir aktorė, moteris nusprendė pradėti savo nuotraukų seriją.

domestic-bliss-family-photography-susan-colpich-122__880

Nuotraukų cikle ,,Vidinė palaima“ moteris save vaizduoja centre, o jos vyras ir dvi dukros padeda jai perteikti šeimyniško gyvenimo scenas, pasitelkiant juodąjį humorą. Moters šaltas ir drąsus žvilgsnis tiesiai į objektyvą įtaigiai perteikia kiekvienam žiūrovui iš pažiūros nuvalkiotas, šeimyniškas ypatybes, tačiau pasitelkusi savo humoro jausmą ji atskleidžia vyraujantį pyktį, nepriežiūrą ir atsijungimą nuo taisyklių.

domestic-bliss-family-photography-susan-colpich-81__880

Nuotraukoms temas ji pasirenka apgalvotai ir ieško labiausiai aktualių žiūrovams. Galime išvysti neprižiūrimus vaikus, kurie turi galimybę prieiti prie ginklų, taip pat mirtį nešantį pyktį. Kai kurie vaizdai yra tikrai šokiruojantys ir juose netrūksta tamsaus juodojo humoro, pavyzdžiui nuotrauka, kurioje moteris, savo vaikų akivaizdoje, bando nusukti šuniui sprandą. Nuotraukose galime rasti ir lengvesnių temų, tokių kaip verkimas dėl išpilto pieno.

domestic-bliss-family-photography-susan-colpich-91__880

Susan Copich, savo nuotraukų serijos kūrimui paskyrė net keturis metus. Nuotraukos yra išties juokingos, kai kurios keliančios nerimą, tačiau jos tikrai vertos dėmesio. Atrodo, kad moteriai dar tikrai negresia pavojus greitai išnykti ir jos karjera dar tik prasideda.

domestic-bliss-family-photography-susan-colpich-31__880

domestic-bliss-family-photography-susan-colpich-101__880
domestic-bliss-family-photography-susan-colpich-21__880

domestic-bliss-family-photography-susan-colpich-12__880

domestic-bliss-family-photography-susan-colpich-51__880

domestic-bliss-family-photography-susan-colpich-13__880

domestic-bliss-family-photography-susan-colpich-61__880

Taip pat skaitykite: Kuri yra tikra? Nuotraukų serija griauna stereotipus [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: