© Alexandra Bochkareva nuotr.

Polinkį portretams ir susižavėjimą strazdanoms turinti fotografė Aleksandra Bochkareva neslepia savo meniško polinkio raudonplaukėms.

Menininkė, gyvenanti Sankt Peterburge, į fotografiją nėrė prieš keturis metus ir šiuo metu gilinasi į svajingą raudonplaukių išvaizdą fotografuodama užburiančius jų portretus. Dauguma jos nuotraukų yra orientuotos į ugnines moteris, tačiau jos polinkis į raudonplaukes neapsistoja vien tik ties žmonėmis. Į pasaką primenančius portretus ji taip pat inkorporavo ugninį kailį turinčias lapes.

Fotografės karjera Aleksandrai prasidėjo sulig jos dukters gimimu 2012 metais. Su minimaliu profesionaliu mokymu, tam kad įvaldytų šį meną, ji pasitikėjo knygomis ir savo eksperimentais. Pradėjusi nuo šeimos narių ir pažįstamų fotografavimo, menininkė palaipsniui atrado savo polinkį raudonplaukių portretams. Bochkareva dažniausiai naudojasi natūraliu apšvietimu lauke, pasitelkia miško žalumą tam, kad jos raudonieji rubinai dar labiau išsiskirtų. Jos nuotraukos piešia paralelę tarp natūralios aplinkos bei foto objekto tuo pačiu metu sukurdama magišką sceną, kuri spinduliuoja pasakų knygų energiją.

Kitu žingsniu savo fotografijoje Aleksandra pasirinko modelių supažindinimą su Alisa – treniruota ir spalvų gama derančia lape. Draugiška Alisa jau yra dvejuose Aleksandros nuotraukų kolekcijose – Rudens ir Žiemos. Rudens kolekcijoje Alisa ir dažnai su Aleksandra dirbantis modelis – Olga, „dalijasi paslaptimis“ miške, ant žemės. Tuo tarpu Žiemos kolekcijoje lapė ir Polė (taip pat viena iš Aleksandros nuolatinių modelių) iškilmingai kontaktuoja sniege.

Abejose kolekcijose lapė ir merginos ramiai sąveikauja nuostabiose nuotraukose, nei viena iš jų neatrodo sutrikusi ar išsigandusi. Pati Aleksandra teigia, kad: „Alisa yra šauni, žinoma ji ne visada visiškai rami ir draugiška, tačiau tai yra normalu, juk visgi ji – laukinis gyvūnas. Visos fotografijos spontaniškos, bandau sugauti jų vienybės momentus.“

99

2

3

4

5
6

7

10

Taip pat skaitykite: Annie Leibovitz įžymybių portretai inspiruoti Disnėjaus pasakų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: