Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro vykdoma Senjorų fizinio aktyvumo skatinimo programa jau eina į pabaigą. Šioje programoje garbingo amžiaus kauniečiai lankė įvairius užsiėmimus, kuriais siekiama skatinti vyresnio amžiaus žmonių motyvaciją rūpintis savo sveikata, aktyviau mankštintis bei kasdienybėje įgyvendinant ir kitus sveikos gyvensenos įpročius.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistai programos dalyviams vedė paskaitų ciklą apie senjorų fizinio aktyvumo svarbą, kuris labai reikšmingas įvairiems vyresnio amžiaus žmonių sveikatos stiprinimo ir išsaugojimo aspektams: lėtinių neinfekcinių ligų profilaktikai, traumų prevencijai, osteoporozės profilaktikai, psichikos sveikatos gerinimui.

Sveikatingumo centre „Linija“, kuris įsikūręs Taikos pr. 44 A, senjorai dalyvavo grupiniuose užsiėmimuose sporto salėje ir baseine. Kvalifikuoti treneriai prižiūrėjo, kad programos dalyviai saugiai ir tinkamai mankštintųsi sporto salėje, pasinaudotų „Linijos“ teikiamomis paslaugomis baseine. Visos senjorams teiktos paslaugos buvo apmokėtos iš Kauno miesto savivaldybės specialiosios rėmimo programos „Senjorų fizinio aktyvumo skatinimas“ lėšų.

Dalyvaujantys programoje kauniečiai džiaugėsi galimybe pasimankštinti, susitikti su bendraamžiais ir pabendrauti. Fizinis aktyvumas vyresniame amžiuje labai svarbus dėl daugelio dalykų: senjorai geriau jaučiasi, džiaugiasi, kad besirūpindami savo sveikata gali pabūti drauge, sužinoti ir išmokti kažko naujo.

„Pradėjus lankyti Senjorų fizinio aktyvumo skatinimo programos užsiėmimus – atgijau. Pagaliau supratau, kad ir būdama vyresnė aš daug ką galiu. Judėti, lankytis baseine ir sporto salėje – tai ne tik jaunimo privilegija“ – džiaugėsi programos dalyvė p. Kristina (65 m.).

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras, propaguodamas senjorų fizinį aktyvumą, kviečia visus garbingo amžiaus kauniečius į Senjorų fizinio aktyvumo skatinimo programos baigiamąjį renginį: „Senjorų sveikatingumo šventė“, kuris įvyks spalio 28 d.12 val. Kauno miesto Maironio gimnazijos salėje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: