Moderniausią Lietuvoje ledo areną ketinanti statyti Kauno savivaldybė pasirašė sutartį su konkursą laimėjusiu rangovu. Naująjį objektą statys mažiausią kainą pasiūliusi bendrovė „Autokausta“. Darbai bus pradėti šįmet, o arenos atidarymas planuojamas 2021 metų pradžioje.

„Nebelikus „Akropolio“ čiuožyklos, vienintele ledo arena po stogu Kaune tapo „Baltų ainių“ sporto mokykla. Ją baigiame kapitaliai atnaujinti, tačiau norinčių sportuoti ant ledo kasmet vis daugėja. Todėl investuojame į naująją ledo areną, kuri taps moderniausia Lietuvoje“, – pabrėžė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pradės dar šįmet

Šiuo metu tuščiame 2 hektarų sklype iškils dviejų ledo aikščių, daugiau kaip 7500 kvadratinių metrų bendro ploto arena. Viena iš dviejų aikščių bus skirta treniruotėms, o kita – varžyboms. Joje bus įrengtos tribūnos, kuriose tilps apie 500 žiūrovų.

Pasak Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo Mindaugo Šivicko, naujojoje ledo arenoje bus išspręsta viena ledo ritulininkus varginanti problema. Šios sporto šakos atstovams nemaža problema tampa sportinės aprangos vežiojimas ir laikymas. Naujojoje arenoje prie kiekvienos persirengimo patalpos bus įrengtos specialios džiovyklos, kuriose ledo ritulininkai galės laikyti savo aprangas.

„Rangovas dabar turi pasirengti darbo projektą, įrengti statybvietę. Vienas iš svarbesnių darbų – po žeme einančio Gričiupio upelio perkėlimas šiek tiek atokiau, nes dabar jis teka po dalimi būsimo pastato“, – sakė Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Iš betono ir medienos

Naujoji ledo arena lankytojus pasitiks šiuolaikinėje architektūroje vis labiau populiarėjančiu betono ir medžio deriniu. Ją suprojektavęs vienas žymiausių Lietuvos architektų Gediminas Jurevičius sako, kad tai ne tik padailins estetinį vaizdą, bet ir užtikrins energetinį efektyvumą.

„Pastato išorėje ir viduje dominuos dvi medžiagos – betonas ir klijuota mediena. Toks derinys patraukliai kontrastuos bendrame interjero kontekste ir suteiks vizualinį šiltumo įspūdį, o taip pat prisidės prie energetinio efektyvumo. Stogo konstrukcijos santvaros ir sijos bus iš klijuoto medžio. Tokios konstrukcijos pasižymi ne tik estetiška išvaizda, bet ir patvarumu. Jos dažnai pasitelkiamos ir baseinuose. Metalo konstrukcijų eksploatacija tokiu atveju būtų kur kas brangesnė“, – pasakojo projekto autorius architektas G. Jurevičius.

Tvarko ir senąją areną

Investicijų sulaukė ir Aušros gatvėje veikiantys senieji ledo rūmai, kuriuose įsikūrusi sporto mokykla „Baltų ainiai“. Čia jau sutvarkytas stogas ir fasado apdaila, atnaujinamos žiūrovų vietos, o vietoje sandėliu virtusių kompresorinės patalpų įrengtos naujos persirengimo patalpos, choreografijos salė dailiajam čiuožimui. Likusius darbus čia ketinama užbaigti iki mėnesio pabaigos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: