Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šį ketvirtadienį, balandžio 16 d., Didžiojoje Kauno miesto savivaldybės salėje surengta naujojo Kauno mero Visvaldo Matijošaičio inauguracijos ceremonija. Tuo pačiu priesaikas davė ir naujai išrinktos miesto tarybos nariai. Publikuojame naujojo Kauno mero kreipimąsi į miestiečius:

Mieli kauniečiai, kolegos,

Neslėpsiu – nemėgstu daug kalbėti ir sakyti ilgų kalbų. O jeigu jau tenka – esu linkęs kalbėti apie darbus, bendrus reikalus ir planuoti, kaip gyvensime ateityje.

Šįkart – kai man tenka pirmą kartą kreiptis į jus kaip išrinktam Kauno merui – noriu pasakyti du man svarbiausius dalykus.

Pirmasis – noriu padėkoti  jums už parodytą pasitikėjimą.

Šiandien, stovėdamas čia, suprantu, kokią didelę atsakomybę jūs man davėte. Būti Kauno meru reiškia būti atsakingam už daugiau nei 300 tūkstančių žmonių kasdienį gyvenimą. Už visų kauniečių gyvenimą – nuo šiandien gimusio naujagimio iki vienišo vyresnio žmogaus. Už mokinuko kelionę į mokyklą ar verslininko galvos skausmą dėl statybos leidimo. Aš pats gyvenu Kaune, mano vaikai gyvena Kaune ir mano anūkai gyvena Kaune. Aš tikrai jaučiu atsakomybę už tai, kaip gyvens Kauno žmonės ne tik artimiausius 4 metus, bet kelis dešimtmečius.

Antras svarbus dalykas, kurį Jums  noriu pasakyti, yra apie būsimus darbus. Aš nenoriu gręžiotis atgal, nes esu linkęs žvelgti tik į ateitį. Nes tik tokiu būdu galima nesiblaškyti ir sukaupti jėgas tam, ką galima padaryti vardan mūsų visų geresnio gyvenimo Kaune.

O juk mes norime gyventi gražiame, patogiame, moderniame mieste – čia turi norėti gyventi ir mūsų vaikai, ir anūkai.

Esu įsitikinęs, kad Kaunas yra išskirtinis miestas – tik reikia padėti jam sustiprėti.

Nedalinsiu šiandien pažadų, bet paminėsiu tas sritis, kurioms skirsiu didžiausią dėmesį.

Pirma,

pradėsiu nuo žmonių, kurie užtikrins mūsų miesto ateitį – vaikų ir jaunimo. Esame labai stiprus akademinis miestas ir galime tai sakyti iškelta galva. Bet turėsime susiimti ir daugiau dėmesio skirti mokykloms ir darželiams. Jų plėtra, ūkio priežiūra, aprūpinimas priemonėmis, modernizacija yra būtini. Na, o studentai visada turi gerų idėjų – pasistengsiu, kad miestas netrukdytų, o padėtų jas realizuoti.

Antra,

komunaliniai klausimai yra visų be išimties kauniečių kasdienis rūpestis – turės pasikeisti šildymo, vandens, šiukšlių išvežimo kainos. Tai yra mano prioritetiniai klausimai.

Trečia,

sveikatos apsaugos sritis turi atitikti savo pavadinimą. Dabar ji yra ne sveikatos apsaugos, o ligų gydymo sritis. Aš manau, kad mes privalėsime rasti būdų, kaip ligas ne tik gydyti, bet ir užkirsti joms kelią. Tai reiškia, kad daugiau investuosime į ligų prevenciją, sveiką gyvenimo būdą, miestiečių sportą. Savo ruožtu ir gydymo įstaigos neliks be dėmesio – joms teks dirbti efektyviau, greičiau ir lanksčiau. Tam reikės sukurti ir palankesnes sąlygas medikams – atnaujinti miesto poliklinikų įrangą ir infrastruktūrą.

Visas šias akivaizdžiai akis badančias bėdas esu pasiryžęs spręsti net nekeldamas klausimo, kas yra svarbiau, o kas gali palaukti. Niekas kitas – tik miesto valdžia privalo tuo pasirūpinti. O štai dėl kitų klausimų esu linkęs tartis su kauniečiais ir noriu įtraukti juos į miesto gyvenimą.

Suprantama, kad pirmoje savo kalboje miniu tik svarbiausius darbus, kryptis. Mūsų laukia  nepalyginamai didesni darbai ir ambicingi tikslai. Esu tikras, kad su šia taryba mums pavyks įrodyti kauniečiams, kad yra ir tokia valdžia, kuri realiai dirba žmonėms ir kuria galima pasitikėti.

Visus savivaldybėje dirbančius kolegas kviečiu efektyviam, konstruktyviam ir įdomiam darbui. Nuo šiol mūsų visų bendras tikslas bus – geresnis Kauno gyventojų, o ne savivaldybės ir jos tarnautojų, gyvenimas.

Taip, tai gali skambėti kaip iššūkis. Tačiau jo išsigąs tik tie, kurie nenori ar negali dirbti vardan kitų. Aš savivaldybėje kursiu tokią atmosferą ir subursiu tokią komandą, kad  galima būtų dirbti moderniai, greitai ir efektyviai. Kad Kauno žmonės didžiuotųsi savo miesto vadovybe ir džiaugtųsi gyvenantys Kaune.

Kviečiu mus visus kibti į darbus ir visiems mums – sėkmės!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: