Kauno savivaldybės nuotr.

Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ veiklą pradėjo tirti speciali Kauno miesto savivaldybės sudaryta komisija. Minėtos tarnybos veikla taip pat domisi Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai.

„Pradėjus giliau domėtis paslaugomis, kurias savivaldybės užsakymu teikia „Nuaras“ ir su tais pačiais savininkais susijęs „Gyvūnų registravimo centras“, iškilo daugybė klausimų, į kuriuos atsakymų kol kas neturime. Atsakyti į šiuos klausimus mums padės šiandien pradėtas tyrimas. Jau dabar matosi, kad anksčiau nebuvo jokios kontrolės, kaip „Nuaras“ vykdo sutarties sąlygas ir kokios kokybės paslaugas teikia. Jeigu įtarimai pasitvirtins ir surasime rimtų pažeidimų, jie taps paskata nutraukti visas turimas sutartis. Žinoma, informaciją apie rimtus pažeidimus perduosime teisėsaugos institucijoms“, – teigė ketvirtadienį „Nuaro“ atstovus išsikvietęs Kauno vicemeras, liberalų atstovas Simonas Kairys.

Mero pavaduotojas ketvirtadienį taip pat buvo susitikęs su Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovais, kuriuos paragino tinkamai atlikti savo funkcijas.

„Svarbiausia bus išsiaiškinti, ar „Nuaras“ vykdo savo įsipareigojimus. Sudaryta komisija ištirs, ar mes gauname tą paslaugą, už kurią sumokame. Norime miesto biudžeto lėšas panaudoti tinkamai, kad nebūtų švaistomi kauniečių pinigai, ir kad gyvūnais būtų deramai pasirūpinta“, – teigė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Tiek gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“, tiek ir „Gyvūnų registravimo centras“ yra įsikūrę tose pačiose patalpose, Šv. Gertrūdos g. 46. Kauno miesto savivaldybė per 2013 ir 2014 metus „Nuarui“ ir „Gyvūnų registravimo centrui“ už paslaugas sumokėjo daugiau nei 135 tūkst. eurų

Gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ atlieka nugaišusių ar po eutanazijos bešeimininkių bepriežiūrių ir laukinių gyvūnų pristatymo į utilizavimo įmonę, gyvūnų paėmimo iš namų, gyvūnų karantinavimo, laikymo, eutanazijos ir kritusių, viešose vietose partrenktų gyvūnų (lavonų) surinkimo paslaugas. Sutartis su šia įmone galioja iki kitų metų balandžio mėnesio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: