Organizatorių archyvo nuotr.

Laumėnų kaime (Samylų sen., Kauno r.) atidarytas Vokietijos samariečių bendrijos lėšomis pastatytas vaikų dienos centras “Užuovėja”, kuriame laiką leis nuo 30 iki 50 vaikų.

Projektui Vokietijos samariečių bendrija skyrė 145 tūkst. Eur, o žemės sklypą suteikė Kauno rajono savivaldybė. „Nuoširdžiai džiaugiuosi šia akimirka. Tebūnie tai jūsų visų namai!“, – kreipdamasis į „Užuovėjos“ dienos centro vadovę Vilmą Martišauskaitę ir prie jos besiglaudžiančių vaikų būrį, tarė Vokietijos samariečių bendrijos vicepirmininkas, Europos parlamento narys Knutas W. Fleckensteinas.

Į šventę atvykęs ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pabrėžė, kad socialinės temos, ypač susijusios su vaikais, būna visada labai jautrios. Dar dirbdamas Vilkaviškio savivaldybėje politikas įkūrė labdaros valgyklą, kurią remia iki šiol. Jam teko steigti ir vaikų globos namus.

„Nuostabu, kad Laumėnų bendruomenė savo gyvenimą grindžia tikromis vertybėmis, kad atsigręžiama į silpniausius, labiausiai pažeidžiamus jos narius“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Rajono vadovas dėkojo samariečiams, o trims Vokietijos delegacijos nariams, labiausiai prisidėjusiems prie projekto įgyvendinimo, įteikė Kauno rajono garbės ženklus.

Kauno samariečių vadovai Mindaugas Vėlyvis ir Gediminas Žemaitis taip pat išdalino šūsnį padėkų, o A. Butkevičių už dėmesį socialinėms problemoms apdovanojo samariečių garbės medaliu.

Bene daugiausia vaikų ovacijų susilaukė V. Martusevičiūtė. Tai patvirtinimas, kad „Užuovėjos“ vadovė yra gerbiama ir mylima.

la05

Organizatorių archyvo nuotr.

Pastatą pašventinęs Vilkaviškio vyskupas ordinaras Rimantas Norvila atliko dar vieną malonią misiją. Kartu su Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriumi Ričardu Pudževeliu ir Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonu Juozu Fakėjavu jis pasirašė sutarti dėl senosios Zapyškio bažnyčios perdavimo panaudos teise savivaldybei.

Dokumentas leis greičiau atgaivinti šį gotikinės architektūros šedevrą. V. Makūnas sakė, kad kompleksiniam projektui reikės maždaug 3,5 mln. Eur.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: