(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Į Lietuvą atvykęs „FIBA Europe“ viešojo saugumo koordinatorius Waltheris Kaszelikas penktadienį susitiko su policijos generalinio komisaro pavaduotoju Renatu Požėla, 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato („Eurobasket 2011“) organizacinio komiteto Saugumo grupės vadovu Henriku Šliažu, Vilniaus aps. VPK vadovais, Viešojo saugumo tarnybos, saugos tarnybų atstovais.

Susitikimo dalyviai konstatavo, kad likus 60 dienų iki čempionato, policija ir kitos institucijos, užtikrinsiančios saugumą Europos vyrų krepšinio čempionato metu, yra visiškai pasirengusios.

„Nuo 2002 m., kai pradėjau dirbti „FIBA Europe“, Lietuvos pasirengimas čempionatui, yra geriausias, kokį esu matęs“, – teigė W. Kaszelikas.

Policijos ir kitų institucijų atstovai pristatė savo pasirengimo planus, papasakojo, kaip bus vykdoma čempionato dalyvių, teisėjų, svečių apsauga, kaip bus vykdomas darbas miestuose, kur vyks čempionato kovos, arenose, žmonių susibūrimo vietose, kalbėjo apie prevencinį darbą su atvykstančiais ir vietos sirgaliais, aptarė palydos, apgyvendinimo, viešosios tvarkos užtikrinimo ir kitus saugumo klausimus.

2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą Europos istorijoje jame dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: