Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ (1-1) komanda metė rimtą iššūkį Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) vicečempionėms, tačiau nepavyko pergalingai atidaryti sezono namuose.

Lino Šalkaus auklėtinės Garliavos sporto centre vykusiose rungtynėse 76:85 (22:17, 20:20, 15:13, 12:19, 7:16) po pratęsimo nusileido Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ (2-0) krepšininkėms. Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 3 sekundes Mantė Kvederavičiūtė tritaškiu išvedė viešnias į priekį 69:66, tačiau aidint sirenai Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė taip pat atsakė tolimu metimu ir išplėšė pratęsimą.

Papildomą rungtynių atkarpą galingiau pradėjo vilnietės, kurios prabėgus dviem minutėms pelnė aštuonis taškus be atsako (79:71), o šeimininkėms atsitiesti nebeužteko laiko. Sostinės ekipos marškinėlius vilki praėjusį sezoną „Hoptrans-Sirenų“ garbę gynusi Kristina Alminaitė. Į buvusios komandos krepšį ji įmetė 2 taškus, atkovojo 2 kamuolius ir blokavo 2 metimus.

Didžiausia Kauno rajono klubo problema šiame mače buvo pralaimėta kova dėl kamuolių po savo krepšiu (13:22). Iš viso „Hoptrans-Sirenos“ atkovojo 42 kamuolius, kuomet varžovės nusiėmė 53.

„Hoptrans-Sirenos“: Iveta Šalkauskė 22 (11 atk. kam., 1/8 trit.), Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 16 (1/9 dvit., 8/8 baudų, 10 išpr. praž.), Eglė Tarasevičiūtė 12, Eglė Sarapaitė 11 (0/3 dvit.), Erika Liutkutė 9.

„Kibirkštis-VIČI-IKI“: Lina Pikčiūtė 17 (8 atk. kam.), Sakellie Daniels 16, Vita Kuktienė 12 (9 atk. kam., 2/12 dvit.), Celeste Trahan Davis 11 (9 atk. kam.), Mantė Kvederavičiūtė 11 (2/8 dvit.).

Kitas rungtynes „Hoptrans-Sirenos“ žais už savaitės (10.20), kuomet 15 val. namie susitiks su Vilniaus „Jaunųjų talentų“ ekipa. Tuo tarpu „Kibirkštis-VIČI-IKI“ tokiu pat metu savo arenoje priims Šiaulių „Rūtos-Universiteto“ žaidėjas.

Linas Šalkus („Hoptrans-Sirenų“ ekipos vyr. treneris): „Pritrūko normalesnio tvarkaraščio sudarymo. Jeigu viena komanda kaunasi su vaikais, o kita – išvykoje su aukšto lygio komanda, tai manau pritrūko jėgų. Varžovės vakar tikrai nepavargo, o mes turėjome sunkias rungtynes. Tegul vilnietės neįsižeidžia, bet jeigu jos taip žais Europos taurės turnyre, kaip šiandien su mumis, tai joms ten nebus ką veikti. Aišku, reikėjo joms kažkada nugalėti, nes praėjusiais metais laimėjome visus keturis mačus. Jų komandoje yra surinktos pačios stipriausios žaidėjos. Gal 5-6 krepšininkės, jei ne rinktinės narės, tai bent jau kandidatės. Jos ruošiasi žaisti Europoje, todėl kelia savo tikslus, mes – savo.

Neatkovoti kamuoliai po savo krepšiu yra jau sena problema. Moterys bijo labiau pasistumdyti, bijo to kontakto su varžove. Tai buvo didžiausia problema šiandien. Iš vidurio puolėjų, ypač iš Ivetos Šalkauskės tikėjausi daugiau, bet yra ką taisyti. Paskutines penkias mačo minutes nulėmė nuovargis. Į tvarkaraščius turi būti labiau atsižvelgta. Duodu 99 proc., kad šį sezoną Marijampolės komanda bus tarp prizininkių. Visgi džiaugiuosi savo merginomis. Jos padarė ką reikėjo – pergalė išvykoje ir kova iki pat galo su europinio lygio komanda. Noriu, kad jos žinotų, jog šis pralaimėjimas nieko neužbraukia. Judame į priekį ir manau, kad toliau viskas bus teigiamai.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: