(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Į „Kaunas Startup Weekend” renginį susirinkęs gausus (apie 150) programuotojų, jaunų verslininkų, socialinės „medijos” ekspertų bei dizaino žmonių būrys pristatė net 26 idėjas.

Pačiose įvairiausiose kategorijose – nuo socialinių projektų skirtų stebėti ir dalintis miesto problemomis, informuoti apie aktyvias problemines zonas iki virtualių rūbų matavimosi kabinų bei „pjezokristalų” pagrindų veikiančių „minijėgainių”.

Renginį aplankė ne tik Kauno meras Andrius Kupčinkskas ar tokie žymus Lietuvos verslo atstovai kaip dr. Vladas Lašas (UPS), dr. Vytautas Jokužis (Elinta), bet ir vienos didžiausių saulės energetikos „SunEdison” įmonės steigėjų bei savininkų Jigar Shah, kuris šiuo metu yra vykdantysis direktorius „Carbon War Room” pasaulinėje iniciatyvoje, kurią pradėjo seras Richard Branson.

Šeštadienį savaitgalio kūrybinę dirbtuvę lankė meistrai (verslo ekspertai), kurių profesionalumas padėjo komandoms sėkmingai stumtis toliau. Taip pat buvo ir svečias iš Kopenhagos, kuris praleidęs jau pirmas minutes, sakė, kad tai tikrasis formatas jaunoms kompanijoms gimti. Galbūt dėl to jau šeštadienio popietę buvo sukurti pirmieji prototipai (komanda Lietuviškai.lt pristatė pilnai funkcionuojančią klaviatūrą „Android” išmaniajam telefonui).

Sekmadienio darbus apvainikavo idėjų pristatymas, Kauno renginyje sėkmingai pasiektame finiše buvo pristatyta net 14 idėjų.
Geriausios idėjos buvo paskirstytos į kelias kategorijas, nes buvo nemaža grupė ir mobiliųjų aplikacijų ir socialinių idėjų bei verslui adaptuojamų sistemų. Daugiau nei 10 idėjų jau sėkmingai veikiančios, pritaikomos ar net susiradusios investicijas. Bunda.lt kolektyvas padovanojo renginio organizatoriams medį, kurį visas būrys renginio dalyvių sėkmingai pasodino su didelėmis viltimis sugrįžti kitąmet po antrojo renginio ir prisiminti pirmąjį „Startup Weekend Kaunas”.

Idėjų sąrašas:

Socialinės

1) Bunda.lt (nugalėtojas)
2) Kaunas Got Balls (Kauno naujasis logotipas ir šūkis)
3) Kaunas gyvai (Kas vyksta Kaune platforma)
Aplikacijos išmaniesiems telefonams :
1) iLightStars (nugalėtojas)
2) Lietuviškai.lt (nugalėtojas už greičiausiai įgyvendintą veikiančią versiją)

Verslo

1) Virtuali rūbų kabina (nugalėtojas)
2) Atvirutis.lt (vieną perspektyviausių idėjų, sėkmingai per savaitgalį sukurtas veikiantis verslas)
3) Interaktyvūs ekranai (http://www.youtube.com/watch?v=AA_OO-r2X_E&feature=related)
4) Re-source (mes padėsime jums atsikratyti sandėliuose užsilikusioms prekėms)
5) Kartu.lt (kartu pirkti pigiau, sėkmingai paleistas ir toliau veikiantis verslas, kuris beje sėkmingai renginio metu rado investuotojus)
6) MyDrink.lt (mes jau žinome, kas gamins „Kaunas Startup Weekend” gėrimus kitiems metams, o Jūs?  )
7) Investobiz (kai nuspręsite parduoti savo verslą, jie jums padės )
8) Katė 2095 (mes padėsime jums žinoti kur yra jūsų pasiklydęs katinas)
9) PjezoEnergetika (net ir klube šokantys žmonės gali gaminti energiją. Idėją gavusį palaikymą ir finansavimą pilotiniems bandymams)

Lund‘as ir Kopenhaga

Lunde finišą sėkmingai pasiekė 7 komandos, pristačiusios idėjas nuo receptų dalinimosi portalų iki smegenų mankštinimo aplikacijų išmaniesiems telefonams. Daugiau info : http://lund.startupweekend.org/. Kopenhagoje Sėkmingai finišą pasiekė 12 komandų iš net 40 pristatytų idėjų. Sėkmingai finišavusių tarpe buvo tokių įdomių idėjų kaip „chatn‘fly”, internetinis servisas skirtas susirasti įdomų pakeleivį lėktuve. „Give for good” – studentų darbo paieškos portalas, skirtas sėkmingai susirasti pastarojo kvalifikaciją atitinkančią darbo vietą. http://copenhagen.startupweekend.org/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: