© V.Januškos / LFF.lt nuotr.

Šeštadienio vidurdienį praeivius Vilniuje prie Baltojo tilto privertė suklusti neįprastas vaizdas – futbolo aikštelėse kamuolį emocingai gainiojo vien merginos – vyko pirmasis šių metų „Moterys už futbolą“ turnyras 3 prieš 3.

Renginį pradėjo parodomosios rungtynės tarp „Moterys už futbolą“ komandos ir mados tendencijų portalo „Grožio Guru“ atstovių. Pirmajai ekipai atstovavo vyrų rinktinės futbolininkų žmonos Vaida Grikšaitė-Česnauskienė ir Sandra Lukšytė-Šernė.

Dvi tituluotos „Mis Lietuva“ dalyvės pademonstravo, kad futbolo aikštėje jaučiasi taip pat neprastai ir savo įvarčiais padėjo komandai laimėti. Tačiau galutinio rezultato niekas net nefiksavo – renginio tikslas buvo visoms linksmai praleisti laiką.
Po šios įžangos aikštelėse dvi valandas nepaisydamos karščio grumėsi vienuolika merginų ekipų. Finale MFK „Žalgirio“ komanda po baudinių serijos privertė pasiduoti „Vaikiškas Orbit“ trijulę.

Nugalėtojoms atiteko Lietuvos futbolo federacijos įsteigtas abonementas į vyrų rinktinės namų rungtynes FIFA 2014 m. Pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Dalyviai bei žiūrovai turėjo galimybę pasivaržyti ir įvairiuose konkursuose. Taiklumo konkursą laimėjo klaipėdietė Virginija, žongliravimo – kelis šimtus kartų kamuolį išmušusi jonavietė Kotryna, o orientacijos nematomis – vilnietė Dominyka.
Pernai startavęs judėjimas „Moterys už futbolą“ siekia parodyti kad šis žaidimas – ne tik profesionalus sportas, bet ir gyvenimo būdas, laisvalaikio praleidimo forma, pramoga visai šeimai.

Judėjimas populiarina moterų futbolą pagal Lietuvos futbolo strategijoje 2010-2020 m. numatyto tikslą – kad ketvirtadalį žaidžiančių futbolą sudarytų moteriškos lyties atstovės. Projektą jau įvertino ir paskatino UEFA (Europos futbolo asociacijų sąjunga).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: