(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Kauno arenos valdytojai skiria atskirą erdvę meno ir multimedijų centrui įsteigti. Apie jį mąstoma kaip apie erdvę, kurioje į meno rinką ateinančios naujos kartos generuos idėjas ir keisis jomis, įgyvendins jas. Centro tikslas – išlikti šiuolaikiškam ir aktualiam. Pradedama į menines veiklas orientuotų projektų registracija internete: www.pechakucha.lt.

Į portalo miestoiq.lt organizuojamą renginį „Pecha Kucha“ kviečiami registruotis kūrybiškų ir novatoriškų idėjų entuziastai, norintys įgyvendinti savo idėjas ir meno projektus naujose Kauno sporto rūmų erdvėse. Pirmasis renginys įvyks liepos 8 d. (ketvirtadienį), 20.20 val., Kauno lauko kavinėje „Skliautas“ (Rotušės a.).

Meno centro MMM idėją diktuoja tiek architektūriniu požiūriu netradicinė erdvė, tiek visai šalia tekanti Nemuno upė. Esminėmis koncepcijos sąvokomis tapo tėkmė ir judėjimas. Šią erdvę sudarys amfiteatras, pandusas, holas, jungiantis amfiteatrą bei pandusą, ir lauko plokštuma, sujungta su upe. Būtent upė tapo svarbiu veiksniu kuriant patalpų interjerą. Atviroje ir kintančioje erdvėje bus sudarytos sąlygos naudotis mobilia įranga bei technika.

Tikėtina, kad renginių „Pecha Kucha“ dalyviams bus suteikta galimybė vieniems iš pirmųjų įgyvendinti savo idėjas MMM centro erdvėse. Patalpos jiems bus skirtos nemokamai. Kandidatai bus atrenkami visų keturių renginių, vyksiančių Kaune ir Klaipėdoje, metu. Juos rinks žiūrovai ir komisija. Visi kūrybiškų idėjų kalviai yra kviečiami registruotis svetainėje www.pechakucha.lt ir pristatyti savo vizijas.

Raginame dalyvius siūlyti meno projektus ar renginių idėjas, kurios būtų orientuotos į šias tikslines auditorijas: jaunimas, jauni menininkai, vidurinė klasė ir masinė auditorija. Galimų veiklų sąrašas gali plėtotis tokiomis kryptimis: multimedijų projektai, kūrybiškumo dirbtuvės, parodos, kino seansai, koncertai, šokio ar teatro pastatymai, tarpdiscipliniai projektai, diskusijos, susitikimai.

MMM centras taip pat galėtų būti erdvė, kurioje į vieną vietą susiburtų ir žiniomis bei patirtimi keistųsi jauni ir pripažinti menininkai, kūrybinių industrijų atstovai. Jie turėtų atvirą ir mobilų darbo kabinetą (hole tarp panduso ir amfiteatro sukurtą erdvę). Numatomos dvi 2–3 mėnesių trukmės lietuvių ir užsienio menininkų rezidencijos.

„Pecha Kucha“ (tarti „pečia kučia“) – tai novatoriška prezentacijos forma, naudojama efektyviai, lengvai, informatyviai ir patraukliai pristatyti kūrybinius sumanymus. Šis metodas gimė Tokijo mieste 2003 metais, kai architektai Astrid Klein ir Markas Dythamas sugalvojo sukurti patrauklią terpę susitikti įvairiems menininkams, kurie galėtų įdomiai ir koncentruotai pateikti visuomenei savo idėjas ir darbus. Toks pristatymo formatas netruko išplisti po visą pasaulį.

„Pecha Kucha“ esmė – glausti, įdomūs pristatymai ir gana didelis pranešėjų skaičius per vieną vakarą. Kiekvienam atlikėjui skirta 20 per projektorių rodomų skaidrių ir 20 sekundžių kiekvienai skaidrei apibūdinti. Taigi kiekvieno pranešėjo temos pristatymas trunka 6 minutes 40 sekundžių.

Kontaktinis asmuo:

Andrius Petkevičius
Tel.: 8 615 75 950
El. paštas: info@pecha-kucha.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: