(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Prie Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių  prekybos bei pramogų sostinių  „Akropolis“ įrengti „Raudonojo kryžiaus“  konteineriai, į kuriuos žmonės gali mesti nebenaudojamus rūbus ir avalynę. Surinkti daiktai bus išrūšiuoti ir išdalinti skurdžiausiems Lietuvos gyventojams.

„Pastačius konteinerius sulaukėme labai didelio žmonių susidomėjimo. Jie kreipiasi, klausia kas tai per akcija, kam kilo tokia idėja ir noriai joje dalyvauja“, – pasakoja idėją įgyvendinančios nevyriausybinės asociacijos JCI Lietuva viceprezidentas projektams Martynas Kairys.

Pasak jo, per keletą savaičių pilnas konteineris rūbų ir avalynės buvo surinktas prie Šiaulių „Akropolio“, kitur „Raudonojo kryžiaus“ simbolika pažymėtos specialios dėžės taip pat sparčiai pilnėja. „Kiek žinau, tokia akcija, kai visuomenė gali padovanoti jiems nebereikalingus daiktus, kurie vėliau bus išdalinti tiems, kam labiausiai jų reikia, visoje Lietuvoje vykdoma pirmą kartą. Mūsų tikslas – sujungti visas Lietuvoje esančias visuomenės grupes, nes, turbūt, kone kiekvienas žmogus turi kuo pasidalinti su skurdžiau gyvenančiu. Bėda yra tai, kad iki šiol nebuvo galimybių tai padaryti paprastai ir kartu organizuotai. Vieni nebenaudojamus rūbus ar avalynę palieka prie šiukšlių konteinerių, tačiau šie daiktai nepasiekia tų, kuriems jie yra itin reikalingi. Kiti dėvėtus drabužius tiesiog išmeta. Ir tik nedidelė dalis likusiųjų nuveža nereikalingus drabužius ar batus į „Raudonąjį kryžių“ ar „Caritą“. Dabar padėti kitam yra labai paprasta, tereikia nereikalingus daiktus pasiimti, važiuojant apsipirkti į „Akropolį“ ir įmesti juos į čia esantį specialų konteinerį. Akropolio prekybos centrai pasirinkti dėl didžiausio lankytojų srauto, patogaus parkingo,“ – pasakoja M.Kairys.

Pasak JCI Lietuva viceprezidento, kol kas nėra numatyta, kiek laiko tęsis ši akcija. „Prie visų „Akropolių“ šiandien yra įrengta po vieną  konteinerį, tačiau ateityje jų gali reikėti ir daugiau. Viskas priklauso nuo poreikio, žmonių aktyvumo“, – sako M.Kairys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: