© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Bendros Baltijos šalių bendrovės “RB Rail”, kuri koordinuoja transeuropinės vėžės “Rail Baltica” projektą trijose Baltijos šalyse, valdybos pirmininke paskirta latvė Baiba Rubesa. Ji naujas pareigas pradės eiti ketvirtadienį.

“RB Rail” dalininkės “Rail Baltica statybos” vadovas Dainius Budrys BNSsakė, kad Latvijoje įmonių valdymo struktūra nėra tapati lietuviškam reguliavimui.

“Įmonėje valdyba yra direktorių tarybos lygmens – valdybos pirmininke paskirta B.Rubesa eis ir “RBRail” generalinės direktorės pareigas. Iš viso valdyboje dirbs keturi žmonės, kurie bus atsakingi už atskiras įmonės veiklos sritis”, – BNS sakė D.Budrys.

Jo teigimu, kol kas apie kitų “RBRail” valdybos narių kandidatūras nekalbama, nes B.Rubesa dar nepradėjo eiti pareigų.

“Kalbėsimės su ja apie darbą, apie užduotis, koks yra jos požiūris. Užduotims įgyvendinti reikės ir personalo, jis turės atsirasti”, – BNSsakė D.Budrys.

Jis neprognozavo, kada gali būti sukomplektuota “RB Rail” valdyba

“B.Rubesos daugelio metų patirtis, valdant svarbius tarptautinius projektus, jos profesiniai gebėjimai, taip pat išskirtiniai bendravimo įgūdžiai bus tvirtas pagrindas jos sėkmingai veiklai. Tikiu, kad B.Rubesa projektą “Rail Baltica” pakels į kitą lygį”, – pranešime spaudai sakė “RB Rail” stebėtojų tarybos pirmininkas Antis Moppelis.

Anksčiau B. Rubesa užėmė vadovaujančias pozicijas Norvegijos energetikos milžinės “Statoil” grupės įmonėse Latvijoje, Azerbaidžane ir Norvegijoje, dirbo bankuose “DnB Nor” ir “Citadele” bei Vokietijos koncerne “Volkswagen”.

Neoficialiomis BNS žiniomis, pirmajame etape į valdybos pirmininkus buvo 5-6 kandidatai, o antrajame jų buvo likę tik 2.

“Rail Baltica” geležinkelis yra sudedamoji tarptautinio transporto koridoriaus “North Sea-Baltic” dalis, kuris sujungs Beniliukso šalis, Vokietiją, Lenkiją ir Lietuvą, o vėliau ir Latviją, Estiją bei Suomiją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: