Kaunas.lt arch. nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ekipa Eurolygoje pirmauja ne tik pagal pergalių skaičių, bet ir pagal namų arenos lankomumą.

Per pirmąjį Eurolygos grupės varžybų ratą iš viso buvo sužaistos 60 rungtynių, kurias stebėjo 387 222 žiūrovai (vid. 6453 per mačą).

Dalis komandų per pirmąjį ratą namie žaidė tris kartus, kitos savo sirgalių akivaizdoje pasirodė du sykius.

Absoliučiu lyderiu namų arenos lankomumo lyderiu išlieka Kauno „Žalgirio“ klubas. Kauniečiai savo arenoje sužaidė dvejas rungtynes, kurias vidutiniškai stebėjo 13438 žiūrovai.

Antroje vietoje rikiuojasi Tel Avivo „Maccabi“ ekipos „Nokia“ arena (vid. 11 060 žiūrovų), o trečioje pozicijoje – Vitorijos „Caja Laboral“ klubas (10 868).

Penkiaženklį skaičių viršija ir Stambulo „Fenerbache Ulker“ klubas – jo namų rungtynes stebi vidutiniškai po 10 533 žiūrovų per mačą.

Tuo tarpu kita Eurolygoje rungtyniaujanti mūsų šalies komanda „Lietuvos rytas“ žiūrovų jūra pasigirti negali.

Nors sostinės „Siemens“ arena oficialiai talpina kone 11 tūkst. sirgalių, per pirmąsias trejas Eurolygos rungtynes joje vidutiniškai rinkdavosi tik 4683 žiūrovai. Bendroje visų arenų lankomumo rikiuotėje „Lietuvos ryto“ ekipa žengia tik 17 vietoje.

Mažiausiai žiūrovų į savo rungtynes pritraukia Kęstučio Kemzūros treniruojami Gdynės „Asseco Prokom“ krepšininkai. Namie jie jau spėjo sužaisti tris mačus, Lenkijos čempionus iš viso palaikė vos 7450 sirgalių (vid. 2483 per rungtynes).

Žiūrovų skaičius namų rungtynėse yra vienas svarbiausių kriterijų, į kuriuos Eurolyga atsižvelgia klubams dalydama ilgalaikes A licencijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: