(c) zalgiris.lt archyvo nuotr.

Trečiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynėse Vilniuje vietos „Lietuvos rytas“ paskutinėmis susitikimo sekundėmis iškovojo dramatišką pergalę prieš Kauno „Žalgirį“ (83:81). Dar trečiajame ketvirtyje žalgiriečių deficitas buvo pasiekęs 20 taškų ribą, tačiau svečiai iš Kauno rankų nenuleido, likvidavo deficitą ir varžovams nusileido tik paskutinėmis akimirkomis. Serijoje iki keturių pergalių „Lietuvos rytas“ pirmauja 2:1.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo aikštelės šeimininkai (4:0), o pirmąjį tašką kauniečiams sužaidus tris minutes pelnė Travisas Watsonas, pataikęs vieną baudą (1:4). „Žalgiris“ sunkiai rado kelius varžovų krepšio link, kuo pasinaudoję „Lietuvos ryto“ krepšininkai realizavo du tritaškius iš eilės ir ketvirčiui įpusėjus privertė Darių Maskoliūną sušaukti minutės pasitarimą (1:10). Po jo du taškus pelnė Mantas Kalnietis (3:10), tritaškį pridėjo Marcusas Brownas, o „Žalgiris“ priartėjo (6:12). Po M.Browno ir Martyno Pociaus pataikytų baudų ekipas skyrė dešimt taškų (8:18). „Žalgiris“ ir toliau taškus rinko baudų metimais (Mario Delašas), tačiau po pirmojo ketvirčio pirmavo „Lietuvos rytas“ – 12:23.

Nors po trumpo atokvėpio penkis taškus iš eilės pelnė šeimininkai, žalgiriečiai nesnaudė – M.Pociaus tritaškis ir taiklios M.Delašo baudas viską pastatė į buvusias pozicijas (17:28). Situacija nepasikeitė ir po penkių Tado Klimavičiaus pelnytų taškų iš eilės (22:33). Vienintelis skirtumas – šį kartą minutės pertraukėlės paprašė Rimas Kurtinaitis. Po jos abi baudas šaltakraujiškai sumetė M.Brownas dar labiau sušvelnindamas atsilikimą (24:33). Deja, varžovai atkarpą laimėjo rezultatu 10:1, taip apsunkindami svečių padėtį (25:43). Prieš didžiąją pertrauką „Žalgiriui“ taškus nuo baudų metimų linijos pelnė T.Watsonas ir T.Klimavičius, o po pirmosios rungtynių dalies švieslentėje degė skaičiai 28:47.

Trečiasis ketvirtis startavo T.Klimavičiaus taškais greitoje atakoje (30:47), tačiau varžovai atsakė tiksliu tolimu metimu (30:50). Vis tik žalgiriečiai skoloje neliko: D.Šalenga ir T.Klimavičius pelnė po keturis taškus, M.Kalnietis realizavo tritaškį, „Žalgiris“ atkarpą laimėjo „sausu“ rezultatu 11:0 ir atsilikimą sumažino iki vienženklio (41:50). Kauniečiai degė noru kovoti ir net nesiruošė sustoti – po dar dviejų T.Klimavičiaus taškų bei taiklaus M.Delašo metimo skirtumas dar labiau aptirpo (45:52). Nors kėlinio pabaigą vėl kiek sėkmingiau sužaidė šeimininkai, prieš lemiamas dešimt minučių intriga išliko – 51:61.

Martyno Gecevičiaus šūviu iš toli prasidėjo ketvirtasis ketvirtis, tačiau M.Delašas ir T.Klimavičius neklydo iš po krepšio, baudas sumetė M.Pocius, o komandas skyrė septyni taškai (57:64). Po T.Watsono ir D.Šalengos realizuotų baudų skirtumas dar labiau sumažėjo (62:64). Iki pagrindinio laiko pabaigos likus keturioms minutėms fantastišką tritaškį paskutinę atakos sekundę per varžovo rankas pataikė M.Brownas, taip atstatydamas pusiausvyrą (65:65). Po akimirkos pasižymėjo ir T.Klimavičius, išvesdamas svečius į priekį (67:65). Tačiau vilniečiai nebuvo linkę lengva ranka pasiduoti – penki jų taškai pakreipė žaidimo svarstykles jau jų naudai (67:70). Po D.Šalengos baudų ir vieno T.Klimavičiaus taško ekipas skyrė du taškai (70:72). Ta pati situacija išliko ir po M.Browno šūvio iš toli (73:75). Iki pagrindinio laiko pabaigos likus 40 sekundžių paskutinę atakos sekundę iš devynių metrų pataikė Martynas Gecevičius (73:79), tačiau tolimu metimu atsakė ir viltis išsaugojo M.Brownas (76:79). Artūras Jomantas sumetė baudas, tačiau tritaškį nuo lentos pataikė ir D.Šalenga (79:81). Šeimininkai realizavo tik vieną baudą, tuo tarpu M.Brownas – abi (81:82). Žalgiriečiai iš karto prasižengė, tačiau Donatas Zavackas taip pat pataikė tik vieną iš dviejų metimų. Kauniečiams paskutinei atakai liko septynios sekundės – su lyg sirena sudėtingą metimą atliko D.Šalenga, tačiau kamuolys į krepšį neįskriejo. Skaudus pralaimėjimas rezultatu 81:83.

„Žalgiris”: T.Klimavičius 23 (8 atk. kam.), M.Brownas 21 (4 atk. kam.), D.Šalenga 11 (5 atk. kam.), M.Delašas 8 (3 atk. kam.), M.Pocius 7, T.Watsonas 6 (7 atk. kam.).

„Lietuvos rytas”: M.Gecevičius 28 (3 atk. kam.), A.Jomantas 18 (6 atk. kam.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: