(c) Žalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams trečiadienio vakarą Kroatijos sostinėje Zagrebe nepavyko iškovoti antrosios pergalės Eurolygoje. „Cibona“ gynybos gniaužtuose strigę, klydę ir netaikliai atakavę žalgiriečiai pelnė tik 52 taškus ir pralaimėjo rezultatu 52:64.

Jei 3 kėlinius “Žalgiris” žaidė apylygiai ir vis pasivydavo varžovus, tai ketvirtajame kėlinyje žaidėjai sustojo ir tepelnę 8 taškus rungtynes pralaimėjo 12 tašku skirtumu – beveik didžiausiu per visas rungtynes. Sunku tikėtis pergalės išvykoje padarius 22 klaidas (10 daugiau nei varžovai), pataikius 58 proc. baudų metimų ir 5 tritaškius iš 20 (25 proc. taiklumas).

Varžybos

Kaip ir buvo galima tikėtis, jau nuo pat pirmųjų minučių aikštėje užvirė kieta, vyriška kova. Į šeimininkų rezultatyvias atakas taikliais metimais atsakė Marcusas Brownas ir Mirza Begičius, tuo tarpu švieslentėje nedidelis „Cibona“ krepšininkų pranašumas – 10:7. Nors varžovų atakų stabdyti žalgiriečiams nesisekė, tai iš dalies pavyko kompensuoti aktyviai žaidžiant puolime. Po dar vieno M.Browno metimo komandas vėl skyrė trys taškai (9:12). Lukšai Andričiui pataikius iš toli skirtumas kiek šoktelėjo (9:14), tačiau po netaiklių Povilo Čukino metimų kamuolį atkovojo ir iš po krepšio neklydo Travisas Watsonas (11:14), po akimirkos sudėtingą tritaškį paskutinę sekundę pataikė Martynas Pocius, o tas pats M.Pocius užbaigė ketvirtį dviem baudų metimais, taip atstatydamas pusiausvyrą – 16:16.

Kur kas rezultatyviau nei pirmosios dešimt minučių prasidėjo antrasis kėlinys. Pirmą tolimą savo metimą pataikius Mantui Kalniečiui, o du taškus pridėjus M.Begičiui, svečiai įgijo nedidelę persvarą (21:18). Deja, apsiginti vėl nepavyko – per trumpą laiką „Cibona“ du kartus tiksliai metė iš toli, pridėjo vieną baudos metimą, taip vėl persverdami rezultatą (25:21). Varžovams į priekį pabėgti neleido puikiai žaidęs M.Begičius, po jo dėjimo ir taiklių baudų metimų rezultatas vėl išsilygino – 25:25. Įpusėjus ketvirčiui Gintaras Krapikas pirmą kartą į aikštę išleido ir jaunąjį Adą Juškevičių. Šis keitimas netruko pasiteisinti – vos gavęs kamuolį gynėjas greitą ataką baigė tiksliu reidu – 27:27. Nors M.Pocius buvo nubaustas nesportine pražanga, ekipos kapitono Dainiaus Šalengos metimas iš toli po ilgesnės pertraukos leido kauniečiams atgauti minimalų pranašumą (30:29). Vis tik paskutines dvi minutes vėl sėkmingiau sužaidė kroatai, kurie eidami ilsėtis turėjo nedidelį pranašumą – 35:31.

Dviem pavyzdingais deriniais žalgiriečiai pradėjo antrąją dvikovos dalį: M.Kalnietis laisvas neklydo po krepšiu, M.Begičius įspūdingai įkrovė kamuolį po M.Kalniečio perdavimo, o švieslentėje skaičiai vėl lygūs – 35:35. Bojanas Bogdanovičius sugebėjo į tai atsakyti realizuodamas nelengvą metimą su D.Šalengos pražanga, tačiau kitoje aikštelės pusėje vėl nesustabdomas buvo M.Begičius – 37:37. Jei kėlinukas prasidėjo tiksliomis ir apgalvotomis „Žalgirio“ atakomis, tai ketvirčio viduryje žaidimas visiškai išsiderino ir tolimą metimą pataikius Marko Tomasui „Cibona“ išsiveržė į priekį jau 7 taškais – 45:38. Tiesa, kauniečiai sugebėjo atsitiesti: M.Brownas tiksliai metė iš vidutinio nuotolio, keturis taškus iš eilės pelnė T.Watsonas, o prieš lemiamas dešimt minučių rezultatas teikiantis vilčių – 44:47.

Labai nesėkmingai Baltijos krepšinio lygos taurės laimėtojams susiklostė ketvirto kėlinio startas – kelios klaidos, netikslūs metimai ir po Marko Tomaso tolimo „šūvio“ komandas skiria jau 11 taškų – 48:59. Iki pagrindinio laiko pabaigos likus kiek daugiau nei dviem minutėms pagaliau iš toli pataikė D.Šalenga, sumažindamas atsilikimą iki 10 taškų (51:61). Deja, kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo viskas. Iki pat finalinio švilpuko žalgiriečiai savo taškų kraitį papildė vos vienu ir varžovams nusileido rezultatu 52:64.

„Žalgiris“: M.Begičius 14, T.Watsonas 9 (12 atk. kam.), M.Pocius 9 (5 kld.), M.Brownas 7 (5 atk. kam.), D.Šalenga 6 (6 atk. kam.), M.Kalnietis 5 (4 atk. kam.), A.Juškevičius 2.

„Cibona”: M.Tomas 14, V.Vukušičius 11, L.Andričius 10, M.Rožičius 10.

Statistika:

Dvitaškiai: „Cibona“ 16/32, 50 proc. – „Žalgiris“ 15/26, 57 proc.;
Tritaškiai: „Cibona“ 7/29, 24 proc. – „Žalgiris“ 5/20, 25 proc.;
Baudos: „Cibona“ 11/15, 73 proc. – „Žalgiris“ 7/12, 58 proc.;
Atkovoti kamuoliai: „Cibona“ 26 – 35 „Žalgiris“;
Rezultatyvūs perdavimai: „Cibona“ 10 – 9 „Žalgiris“;
Klaidos: „Cibona“ 12 – 22 „Žalgiris“;
Blokai: „Cibona“ 1 – 6 „Žalgiris“;
Perimti kamuoliai: „Cibona“ 8 – 2 „Žalgiris“.

Parengta remiantis Žalgiris.lt ir Euroleague.net informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: