Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pateikė paraišką mūsų šalyje rengti 2012 metų pasaulio vaikinų jaunių (iki 17 metų) krepšinio čempionatą. Lietuvoje apsilankęs Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) sporto direktorius Lubomiras Kotleba apžiūrėjo ir įvertino mūsų šalies arenas ir viešbučius. Svečias su LKF vadovais diskutavo ir apie galimybę Lietuvoje surengti 2018 metų planetos vyrų čempionatą.

„Lietuvoje dar nėra buvę pasaulio čempionato, todėl mūsų pareiga – pasistengti, kad jį pamatytų ir Lietuvos krepšinio gerbėjai. Po 2011-ųjų Europos čempionato viena svarbiausių užduočių bus gerai panaudoti pastatytas arenas. Kiekvienais metais norėsime rengti po keletą didelių tarptautinių turnyrų. Ateityje turime dar didesnių planų – atsivežti NBA komandą ir JAV rinktinę. Daug kas priklausys nuo LKF prezidento rinkimų, tačiau nesvarbu, kas bus valdžioje, federacija privalo siekti dar didesnių renginių nei Europos čempionatas. Suvienijus jėgas su Latvija ir Estija galėtume siekti teisės rengti 2018 metų pasaulio pirmenybes. Puikią krepšinio struktūrą ir nuostabius aistruolius turinti Lietuva yra verta tokių renginių“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

L. Kotleba LKF iniciatyvą įvertino teigiamai ir pažymėjo, kad kovoje dėl teisės rengti čempionatus mūsų šalis atitinka visus kriterijus. Vienintelis klaustukas – ar Baltijos šalys finansiškai būtų pajėgios surengti vyrų pasaulio čempionatą?

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: