© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Galbūt turizmo pikas Paryžiuje ir atslūgo, tačiau keli nauji turizmo keliai miestą vis dar daro patrauklia atostogų vieta rudenį ir žiemą. Dauguma objektų nėra nauji, tačiau būdai juos pamatyti yra visiškai nauji.

Kaip skamba galimybė išspręsti nužudymo bylą? Pavyzdžiui sužinoti daugiau apie Prancūzijos revoliuciją. Tai galima padaryti pasirinkus „Prancūzijos revoliucija: mistinė žmogžudystė“ turą, rengiamą turizmo kompanijos „Paris Muse“. Lankytojai keliauja į XVIII am. Paryžių ir sprendžia realią, politiko nužudymo, bylą. Pakeliui jie susitinka su įtariamaisiais, tarp kurių yra literatūros prekeivis ir žymus visuomenės veikėjas, taip pat turistai yra susipažindinami su įtariamųjų požiūriu į revoliuciją ir aplanko jų darbo ir gyvenamąsias vietas tokias kaip „Palais“, „Luvro“ muziejus ir „Île de la Cité“. Užuominos paliktos kiekvienoje iš šių vietų nuveda prie tikrojo žmogžudžio (dvi su puse valandos už 320 € 6 ar mažesnei žmonių grupei).

Privatus turas po Jacquemart-André muziejų, kurio papuošalų dėžutė yra laikoma XIX am. puošniame dvare netoli Champs-Élysées, gali būti užsakytas kartu su meno eksperto Jean-Jacques Serres paslaugomis. Dvare, priklausančiame Nelie Jacquemart ir Edouard Andre, porai kuri be galo mylėjo meną, galima pamatyti porai priklausančių garsių menininkų, tokių kaip Giovanni Battista Tiepolo ir Rembrandt, darbų. (2 valandos – 150€, iki 5 žmonių)

Tiems, kurie nori išvengti minios, kompanija „My DMC“ siūlo turą po istorinę Paryžiaus Dievo Motinos katedrą, pastatytą XII amžiuje, prieš jai atveriant duris turistams (90 minučių – 1150€)

paryzius-1

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kompanija taip pat gali surengti turą po  Louis Vuitton Foundation muziejų, kurio metu susitinkama su muziejaus švietimo darbuotoju. Šiuolaikinio meno muziejus, užsakytas LVMH vadovo Bernard Arnault ir sukurtas architekto Frank Gehry, su metaliniais ir mediniais, voratinklio pavidalo bokštais bei gaubto stiklo plokštėmis, yra namai moderniems menininkams. Miesto vaizdas, kurį galima pamatyti iš, net kelių, muziejaus terasų, yra ne ką prastesnis, nei pats muziejus. (90 minučių – 1250€)

„Saint-Germain des Prés“ kaiminystėje, miesto kairiajame krante, rengiamas organizuotas apsipirkimo turas, kurį veda kompanijos „Sacrebleu Paris“ įkūrėja Stephanie Boutet-Fajol. Turo dalyviai sustoja mažose vaistinėse, kurios parduoda produktus grožiui, neparduodamus Amerikoje, taip pat butikuose, pilnuose rūbų ir aksesuarų, pagamintų prancūzų dizainerių. (Trys su puse valandos – 490€ iki 3 žmonių)

paryzius

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jokia kelionė į Paryžių nėra įmanoma, be maisto. „Secret Food Tours“ gali pasiūlyti lėtą maisto turą po Monmartrą ir Pietų Pigalle. Dalyviai lankosi šokoladinėse, ragauja rankų darbo saldumynus, taip pat skanauja prancūziškų sūrių iš sūrių parduotuvės ir dešrelių iš mėsinės. Galutinė stotelė – 200 metų senumo vyninė, kur visi norintieji gali mėgautis vynu (trys valandos 89€, įskaitant maistą ir vyną)

Monmartras dar gali pasiūlyti „Žvaigždės, Kinas ir Žavesys Paryžiuje“ turą, organizuojamą kompanijos „Meeting the French“. Per paskutinius keletą metų, Paryžiuje buvo filmuota daugiau nei 900 filmų, todėl turistai vaikščiodami akmenimis grįstomis gatvelėmis galės pamatyti, kur buvo filmuojami „Mulen Ružas“, „Vidurnaktis Paryžiuje“ ir kiti garsūs filmai. (dvi su puse valandos – 85€ žmogui).

Taip pat skaitykite: Kelionių kryptys iš Kauno: Koso sala ir užklydimas į Bodrumą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: